donderdag, 15 maart 2018 08:57

Wandelnieuws 4

Twee keer per maand wordt een nieuwsbericht geplaatst met wandeltips. Hoor of zie je "iets" dat voor TeVoeters interessant is: meld het (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)
Tips voor (georganiseerde) wandelingen de komende weken: bekijk Wandelnieuws 3 en de Agenda.
Deze keer aandacht voor boeken waarvan je zin krijgt om te gaan wandelen. Het is immers Boekenweek, en het thema is "Natuur".

- Op de Fiets- en Wandelbeurs in Utrecht werd het eerste deel van een serie nieuwe wandelgidsen van uitgeverij Elmar gepresenteerd: De mooiste netwerkwandelingen. Deel 1 is: Waterland en Zaanstreek van Vladimir Mars. In het boekje 15 wandelingen (5-15 km), gebruikmakend van het wandelroutenetwerk, en zo veel mogelijk over onverharde paden (meer dan 50%). De boekjes bevatten geen routebeschrijvingen, maar het knooppuntenlint. En dus is er extra ruimte voor foto's en (achtergrond)informatie. Zo mooi, dat je het ook met eigen ogen wilt gaan bekijken. Voor meer info klik hier. Twee volgende deeltjes zijn al in de maak: Zuid-Hollands Rivierenland (Menno Zeeman, april 2018) en Groene Hart (Rutger Burgers, mei 2018).

- Op de beurs kreeg ik het boekje "Het mooiste Nederland" (uitgeverij Thomas Rap). Dit boek, samengesteld door Monica Wesseling en Flip van Doorn, is een bundeling van 'wandelcolums' uit het dagblad Trouw. De 46 wandelervaringen en 12 fietstochten worden beeldend en boeiend beschreven. Heerlijk om te lezen, herkenbaar, inspirerend. Het boek bevat geen routebeschrijvingen, maar de kleine zwart-wit route'schetsen' zijn net genoeg om de tochten uit te zetten, en zelf op avontuur te gaan. Even proeven: klik hier.

- Ook de bibliotheken geven een boekenweekgeschenk. Dat is dit jaar De Literaire Landkaart: Twaalf provinciën, twaalf bibliotheken, twaalf boekentips, en twaalf wandelingen. De wandelingen zijn te vinden op de Wandelzoekpagina. De routebeschrijvingen en de gpx-bestanden kun je gratis downloaden.

 

ANBI logoinfo@tevoet.nl

Aanbieden van content voor de website
kan via onze webredacteur@tevoet.nl

Geniet u ook van onverharde paden?
Steun ons dan en doneer.
Bankrekeningnummer
NL95 TRIO 0320 6261 05
Fiscaal nummer
8166.02.384

wandelroute tevoet