Vereniging van wandelaars.

Onverhard natuurlijk!

 

 

 

 

zaterdag, 10 februari 2018 19:56

"Een wandeling rondom Zuid-Limburg" winnaar Wandelroute van het jaar 2018

Vandaag werd op de Fiets- en Wandelbeurs in Gent de winnaar van de Wandeltrofee 2018 bekend gemaakt. "Een wandeling rondom Zuid-Limburg" van Alex Buis werd verkozen tot Wandelroute van het jaar 2018. Het grote aandeel onverharde paden werd expliciet als pluspunt genoemd.

Een wandeling rondom Zuid Limburg.HRVerder uit het persbericht: Het zuidelijkste stukje Nederland staat bekend als een heus wandelparadijs. De route laat zien dat dit heuvelende landschap zich ook voorbij de landsgrenzen verderzet. De lus van 277 km doet in 11 pittige etappes drie landen aan: Duitsland, Nederland en België. Voor de jury "hebben die niet alleen hun eigen taal, maar ook hun eigen cultuur en natuur, wat de wandeling tot een echte ontdekkingsreis maakt". Behalve de route en het grote aandeel onverharde paden wordt ook de informatie geprezen. De route is niet bewegwijzerd, maar vrijwel foutloos beschreven in een aantrekkelijke gids met veel achtergrondinformatie, uitgegeven door Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig.
Padmaker Alex Buis toonde zich blij verrast en ziet de prijs als een aanmoediging om platgetreden wandelpaden en grenzen te doorbreken.

ANBI logo
Aanbieden van content voor de website
kan via onze webredacteur@tevoet.nl

Geniet u ook van onverharde paden?
Steun ons dan en doneer.
Bankrekeningnummer
NL49 INGB 0000372685
Fiscaal nummer
8166.02.384

wandelroute tevoet