Vereniging van wandelaars.

Onverhard natuurlijk!

 

 

 

 

zondag, 01 april 2018 15:36

Wandelnieuws 5

Twee keer per maand wordt een nieuwsbericht geplaatst met wandeltips. Hoor of zie je "iets" dat voor TeVoeters interessant is: meld het (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)
Deze keer tips om wandelend te genieten van de bloembollen. En over de verkiezing van de wandelgemeente van het jaar.

Natuurlijk kun je een dagje naar de Keukenhof gaan. Maar als je eens wat anders wilt, hier een paar suggesties:
- In Limmen (tussen Castricum en Heiloo) ligt, naast het kerkje, de Hortus Bulborum. Dit is een bloeiend museum van ruim 4000 historische bolgewassen. Het gaat open van 6 april t/m 6 mei. Voor meer informatie zie de website. Hier is onder <informatie bezoekers> ook informatie te vinden over wandelen en fietsen rond de Hortus. Het boekje van Lia Vriend over de geschiedenis van het Oer-IJ is het hele jaar interesssant.
- Ook de kop van Noord-Holland, in de polder Zijpe, is een bollen-paradijs. In het kader van Bloeiend Zijpe vinden hier van 6 april t/m 6 mei ook allerlei activiteiten plaats. Hoogtepunt voor de wandelaar is de Bloeiendzijpe wandeldag 2018, die vooralsnog gepland staat op zondag 29 april. (De definitieve datum wordt op 6 april bepaald.) Op de wandeldag zijn er diverse wandelroutes uitgezet door de bollenvelden, over normaal niet-toegankelijke paden. Meer dan 90% onverhard! Voor meer informatie zie de website.
- Tegenwoordig worden er ook veel bollen gekweekt in de Noordoostpolder. Daar vindt van 21 april t/m 6 mei het Tulpenfestival plaats. Met op zondag 21 april de Tulpenfestival-wandeltocht.

- Het wandelblad Te Voet organiseert ieder jaar de verkiezing "Wandelgemeente van het jaar". Dit jaar zijn genomineerd Bronckhorst, Goeree-Overflakkee en Hilvarenbeek. Voor informatie over de wandelkwaliteiten (met wandelroute) van de 3 gemeentes, en om te stemmen, klik hier.

 

 

ANBI logo
Aanbieden van content voor de website
kan via onze webredacteur@tevoet.nl

Geniet u ook van onverharde paden?
Steun ons dan en doneer.
Bankrekeningnummer
NL49 INGB 0000372685
Fiscaal nummer
8166.02.384

wandelroute tevoet