Vereniging van wandelaars.

Onverhard natuurlijk!

 

 

 

 

zondag, 29 april 2018 17:37

Wandelnieuws 7

Twee keer per maand wordt een nieuwsbericht geplaatst met wandeltips. Hoor of zie je "iets" dat voor TeVoeters interessant is: meld het (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)
Het is nu volop voorjaar: al wandelend kun je genieten van een explosie van kleuren en geuren, bv op de Seringenberg. Landgoederen en parken en tuinen rond kastelen zijn nu prachtig. Daarom enkele tips om vorstelijk te genieten. Verder organiseert het Algemeen Dagblad weer iedere maand 2 'stevige' wandelingen. En omdat de meimaand in Den Bosch de Mariamaand is, ook wandeltips voor Den Bosch.

- TeVoeter Renee van der Haar tipte dat op dit moment de Seringenberg in Wassenaar in volle bloei staat. Deze 'berg' staat vol met seringen en bloeit en geurt nu uitbundig. Ze ligt in Landgoed De Horsten. In de buurt ligt ook het prachtige Theehuis de Horsten. De NS-wandeling De Horsten komt er langs. De printbare routekaart geeft ook alternatieve wandelopties aan. De Seringenberg ligt op dit kaartje bij nummer 6. Op de website van De Horsten vind je informatie over het gebied, het landgoed en andere (kortere) wandelingen.

- Onlangs is de campagne "Utrechtse kastelen en buitenplaatsen" gelanceerd. Op de website van UtrechtRegion vind je veel interessante informatie. Op de pagina over de kasteeltuinen vind je onderaan 2 wandelingen: rond kasteel Amerongen, en langs de Kromme Rijn van Utrecht naar Wijk bij Duurstede. In Lopend Vuur van december 2017 staat ook een wandeling rond Kasteel Amerongen.

- Tip voor de liefhebbers van pelgrimages: in mei is het Mariamaand in Den Bosch. De Bidtocht (Beeweg) is op zondag 13 mei. Vanuit Den Bosch kun je ook prima 'naar buiten' wandelen. De Paadjesmakers (een drietal enthousiaste wandelaars, tevens illustrator, journalist en grafisch ontwerper) hebben een twaalftal wandelingen in en rond Den Bosch gemaakt. Iedere wandeling wordt beschreven in een prachtig vormgegeven wandelgidsje, met ook veel achtergrondinformatie. De boekjes zijn voor 2 euro te koop (op verschillende verkooppunten en on-line). Voor meer informatie klik hier.

- Het Nederlands Dagblad organiseert van april t/m augustus maandelijks 2 wandelingen door Flevoland onder het thema 'Ontdek de nulmeterlijn'. De wandelingen zijn grotendeels gebaseerd op het Pionierspad (LAW 1-2). Je dient je in te schrijven à 15 euro. Voor verdere info klik hier

ANBI logo
Aanbieden van content voor de website
kan via onze webredacteur@tevoet.nl

Geniet u ook van onverharde paden?
Steun ons dan en doneer.
Bankrekeningnummer
NL49 INGB 0000372685
Fiscaal nummer
8166.02.384

wandelroute tevoet