Vereniging van wandelaars.

Onverhard natuurlijk!

 

 

 

 

maandag, 14 mei 2018 23:56

Wandelnieuws 8

Twee keer per maand wordt een nieuwsbericht geplaatst met wandeltips. Voor oudere Wandelnieuws-berichten: zie onder Nieuws.
Hoor of zie je "iets" dat voor TeVoeters interessant is: meld het (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)
Deze keer aandacht voor wandelroutes in IJsselmonde (de "achtertuin van Rotterdam"), een wandeling om Hilversum, en wandelingen vanuit eetcafe Les Deux Ponts (NH), in het buitengebied van Zutphen, en van het NIVON Wandelcafé Leiden.

- Het eiland IJsselmonde (ZH, gebied tussen Rotterdam en Dordrecht) brengt met een nieuwe website de recreatieve mogelijkheden van dit gebied onder de aandacht. Op de site zijn ook een aantal wandelroutes te vinden, die er interessant uitzien. Voor de wandelroutes klik hier.

- Zin in een rondje Hilversum? Rondom Hilversum (NH) ligt een wandelpad: het Voetstappenpad. De route is ruim 25 km lang (maar ook in 2 delen te lopen), is "aangelegd" in 1939 en bewegwijzerd met betonnen stenen met een witte voetafdruk er op. De route is op allerlei sites te vinden: op Routeyou, op Route.nl, op de website Natuurwegwijzer, en op de wandelzoekpagina. Het Goois Natuurreservaat geeft een boekje uit van dit pad met informatie. Achtergrondinformatie, foto's en recensies zijn ook te lezen op de websites frankwandelt.nl  en wandawandelt.nl.
Op zondag 27 mei vindt hier de Klaverblad Voetstappenpad Wandelrally plaats, met stempelposten en al. Voor de liefhebbers. 

- Door eetcafé Les Deux Ponts in Oudendijk (NH) wordt op tweede pinksterdag (21 mei) een mei-wandeling georganiseerd o.l.v. IVN-gids Theo Neefjes door de Beemster en de veenpolder Mijzen. De route gaat ook langs de nieuwe gedichtenreeks van Bram Vermeulen. Lengte 6,5 km. Voor meer info klik hier.

- Verder ontving ik een aardige van mail Wilco van Vuure (vrijwilliger Klompenpad). Hij organiseert op de laatste 2 zondagen van de maand wandelingen in het buitengebied van Zutphen (Gld, startpunt winkelcentrum Leesten-Oost). Start 10 uur, lengte ongeveer 9 km. Voor meer informatie klik hier.

- Ook het NIVON Leiden (ZH) heeft weer nieuwe wandelingen op de agenda staan de komende periode (t/m 3 juli). Voor verdere informatie klik hier.

 

 

 

ANBI logo
Aanbieden van content voor de website
kan via onze webredacteur@tevoet.nl

Geniet u ook van onverharde paden?
Steun ons dan en doneer.
Bankrekeningnummer
NL49 INGB 0000372685
Fiscaal nummer
8166.02.384

wandelroute tevoet