maandag, 13 augustus 2018 18:44

40 jaar De Reiziger: wandelgids Op Verkenning

Onlangs is de wandelgids "Op verkenning" verschenen. Op Verkenning is de vaste wandelrubriek in het blad De Reiziger. Dit is het blad van Rover (Reizigersvereniging Openbaar VERvoer), dat 6x per jaar verschijnt. De gids is samengesteld door de wandelredacteuren Gerda Spaander (ook TeVoeter) en Peter Oosterling. In iedere uitgave wordt een (natuur)wandeling beschreven. Ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van het blad is een wandelgids samengesteld met 40 wandelingen. De helft van de wandelingen is eerder in het blad gepubliceerd, de andere helft is nieuw.

Op verkenning MediumHet eerste exemplaar werd afgelopen dinsdag feestelijk aangeboden aan wandelauteur John Jansen van Galen in Eendijk, de startplaats van een van de wandelroutes. De wandelroutes in de gids zijn verdeeld over het land: in iedere provincie zijn er 3 (Flevoland 2), 3 in Belgie en 1 in Duitsland. De routes zijn 10 - 24 km lang, er zijn 2 twee-daagse wandelingen. Het percentage onverhard wisselt (wordt bij iedere route vermeld): 25 routes zijn voor meer dan 50% onverhard. Op 5 routes na zijn het allemaal lijnwandelingen, begin en eindpunt zijn met het openbaar vervoer te bereiken.
Een van de wandelroutes uit de gids (de Wandelroute Gelderse Poort) is te vinden op de website van TeVoet bij <wandelroutes><TeVoet wandelroutes>

Voor een voorproefje en bestelinformatie van de gids klik hier. De gids is ook te koop in de (wandel)boekwinkel (ISBN 9789082712117).

Op de website van Rover zijn ook wandelroutes te vinden. De routebeschrijvingen zijn gratis te downloaden, en er is een link naar een on-line kaart beschikbaar. Voor deze routes klik hier.



 

ANBI logoinfo@tevoet.nl

Aanbieden van content voor de website
kan via onze webredacteur@tevoet.nl

Geniet u ook van onverharde paden?
Steun ons dan en doneer.
Bankrekeningnummer
NL95 TRIO 0320 6261 05
Fiscaal nummer
8166.02.384

wandelroute tevoet