Vereniging van wandelaars.

Onverhard natuurlijk!

 

 

 

 

vrijdag, 31 augustus 2018 22:31

Wandelnieuws 13

Twee keer per maand wordt een nieuwsbericht geplaatst met wandeltips. Voor oudere Wandelnieuws-berichten: zie onder Nieuws.
Hoor of zie je "iets" dat voor TeVoeters interessant is: meld het (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)
Begin september zijn er een paar interessante evenementen voor de wandelaar. Bekijk daarvoor nog eens Wandelnieuws 12. In deze Wandelnieuws aandacht voor heiwandelingen, nieuwe kaarten van het Wandelknooppuntennetwerk in Noord-Brabant en internationale erkenning voor het Maasheggengebied. En een mooie nieuwe wandelgids van Walcheren. Genoeg inspiratie voor heerlijk wandelen in de nazomer.

- De droogte en de hitte waren enorm deze zomer. De hei heeft er zwaar onder geleden, en op veel plaatsen zag de hei er verschroeid uit. Gelukkig is de natuur ook sterk, en veerkrachtig. Op diverse plekken kun je dus nog wel een mooie hei-wandeling maken. Vorige week meldde Staatsbosbeheer al dat er ook nog mooie paarse hei is te vinden op diverse plaatsen. Voor tips klik hier. Ook op de Zuiderheide bij Hilversum (tip van Bertie Schonk en José Noijons) was het nog genieten van de hei. Voor een wandeling over de Zuiderheide klik hier.

- De wandeling over de Zuiderheide staat op de site Natuurwegwijzer.nl Hier zijn trouwens maar liefst 173 wandelroutes in Noord-Holland te vinden: Met informatie over de (natuurgebieden) en met handige zoekfuncties.

- Inmiddels heeft Noord-Brabant ook een provinciedekkend Wandelknooppuntennetwerk. Er zijn nu 8 wandelkaarten te koop waar dit netwerk op staat, met informatie over verhard/onverhard/laarzenpad. Ook digitaal kun je routes zoeken of een eigen route plannen via dit netwerk op de website visitbrabant.nl Hier kun je ook de kaarten bestellen. Daarnaast nog heel veel meer nuttige informatie.

- In het oosten van Noord-Brabant ligt het Maasheggengebied. Eind juli heeft dit gebied de UNESCO biosfeerstatus gekregen. Wereldwijd zijn er zo'n 650 biosfeergebieden. De Maasheggen is het enige gebied in Nederland met deze status. Voor wandelroutes in dit bijzondere gebied klik hier

- Op 28 augustus is er van uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig een nieuwe wandelgids Walcherse wandelingen met 15 wandelingen op Walcheren verschenen. De wandelingen zijn met elkaar verbonden, waardoor je een eigen langeafstandswandeling op Walcheren kunt samenstellen.

 

ANBI logo
Aanbieden van content voor de website
kan via onze webredacteur@tevoet.nl

Geniet u ook van onverharde paden?
Steun ons dan en doneer.
Bankrekeningnummer
NL49 INGB 0000372685
Fiscaal nummer
8166.02.384

wandelroute tevoet