Vereniging van wandelaars.

Onverhard natuurlijk!

 

 

 

 

maandag, 01 oktober 2018 10:57

Wandelnieuws 15

Twee keer per maand wordt een nieuwsbericht geplaatst met wandeltips. Voor oudere Wandelnieuws-berichten: zie onder Nieuws.
Hoor of zie je "iets" dat voor TeVoeters interessant is: meld het (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)
In deze Wandelnieuws de Hoeksche Waard, aandacht voor de herfst, het europees erfgoedjaar en de maand van de archeologie. Verder de wandelagenda van het Wandelcafé van het NIVON Leiden in oktober en begin november.

-  Heel Zuid-Holland heeft nu een provinciedekkend WandelKnooppuntenNetwerk (WKN). En dat werd gevierd. Als laatste werd het WKN in de Hoeksche Waard in gebruik genomen. Omdat TeVoeters een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de ontwikkeling en realisatie van dit netwerk was het ook voor TeVoet een feestelijk hoogtepunt. Zie ook het Nieuwsbericht van 28 september. Je kunt een wandelroute plannen in de Hoeksche Waard via www.wandelen123.nl   Helaas maakt de planner in deze regio geen onderscheid tussen verhard en onverhard. Jammer, want de Hoeksche Waard heeft 10 km onverharde routepaden waarvan 40 km over boerenland. Op de website www.eropuitindehoekschewaard  vind je thema-wandelroutes.

- De herfst is een geweldige tijd om te wandelen: vurige kleuren, veel paddestoelen, en bronstige herten. Zowel Staatsbosbeheer als Natuurmonumenten bieden nu begeleide wandelingen aan om extra van al dit moois te genieten. Voor de agenda van Staatsbosheer klik hier. Voor de mooiste boswachterspaden van dit moment klik hier. Voor de wandelagenda van Natuurmonumenten klik hier. En voor de wandelroutes klik hier.

- Op de site van Staatsbosbeheer ontdekte ik ook dat het dit jaar het Europese Jaar van het Cultureel Erfgoed is. Met een heuse eigen website: www.europeeserfgoedjaar.nl  Beter laat dan nooit! Iedere maand is er een thema. In oktober is het thema: opgegraven geschiedenis. Ook staatsbosbeheer heeft zich verbonden aan het Europees Erfgoedjaar, en zet iedere maand een cultuurhistorisch pareltje in de schijnwerper. In oktober is dat het Genneper Huis.

- En ook de archeologen doen mee: op 12, 13 en 14 oktober zijn de Nationale Archeologiedagen. Van 10 t/m 21 oktober worden er overal activiteiten georganiseerd, die je wandeling een extra dimensie kunnen geven.  

- In oktober en november organiseert het Wandelcafé NIVON Leiden weer diverse wandelingen. Voor de agenda klik hier.

  

ANBI logo
Aanbieden van content voor de website
kan via onze webredacteur@tevoet.nl

Geniet u ook van onverharde paden?
Steun ons dan en doneer.
Bankrekeningnummer
NL49 INGB 0000372685
Fiscaal nummer
8166.02.384

wandelroute tevoet