Vereniging van wandelaars.

Onverhard natuurlijk!

 

 

 

 

woensdag, 03 april 2019 21:57

Wandelnieuws 26

Twee keer per maand wordt een nieuwsbericht geplaatst met wandeltips. Voor oudere Wandelnieuws-berichten: zie onder Nieuws.
Hoor of zie je "iets" dat voor TeVoeters interessant is: meld het (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)
Deze keer aandacht voor 2 sponsor-wandelingen: de Rode Kruis Bloesemtocht op zaterdag 13 april in Geldermalsen, en op zondag 14 april de Lentewandeling voor Villa Joep in Midden-Delfland. En vanaf vandaag kun je starten met een nieuw individueel wandelevenement in Groningen: het Pronkjewailpad.

- Op zaterdag 13 april vindt de jaarlijkse Nationale Rode Kruis Bloesemtocht plaats vanuit de Veiling in Geldermalsen. Er zijn 8 routes uitgezet van 8 tot 40 km, langs de Linge, door boomgaarden, en over dijken en terreinen die speciaal voor de Bloesemtocht zijn opengesteld. Inschrijven kan on-line tot en met 12 april. Op 13 april kunt u op de startlocatie een startbewijs kopen. Voor informatie over de routes en de inschrijving klik hier.

- Op zondag 14 april vindt de Lentewandeling plaats die georganiseerd wordt door de Agrarische Vereniging Vockestaert, de voetbalvereniging Vitesse Delft en Villa Joep. Er zijn routes van 5, 10, 20 en 35 km door het mooie Midden-Delfland. De start is bij het clubhuis van Vitesse Delft. De opbrengst is voor Villa Joep. Voor meer informatie klik hier

- In Groningen vindt jaarlijks een groot(s) wandelfestival plaats: de Tocht om de Noord. Dit jaar is dat in het weekend van 28 en 29 september, thema: Adem de sfeer van het industriële erfgoed. Het liep weer storm: na 15 minuten was het vol, dwz waren er 10000 inschrijvingen! Gezien de enorme belangstelling is er nu een alternatief: het Pronkjewailpad. Dit is een individuele lange-afstand-wandeltocht, door de provincie Groningen. Er is een Noordroute (250 km) en een Zuid-route (350 km). De route kan gelopen worden vanaf 4 april tot 30 oktober. En dat hoeft niet aaneensluitend te zijn. De afsluiting (Camino Groningen) en de huldiging van iedereen die de hele route dit jaar heeft gelopen is op zaterdag 23 november in Groningen. Voor meer informatie en inschrijving klik hier.

   

ANBI logo
Aanbieden van content voor de website
kan via onze webredacteur@tevoet.nl

Geniet u ook van onverharde paden?
Steun ons dan en doneer.
Bankrekeningnummer
NL49 INGB 0000372685
Fiscaal nummer
8166.02.384

wandelroute tevoet