Vereniging van wandelaars.

Onverhard natuurlijk!

 

 

 

 
TeVoet Jubileumroutes


In 2020 bestaat TeVoet 25 jaar, iets om niet aan voorbij te lopen. Jubileumfestiviteiten zaten er vanwege de pandemie niet in. Michiel van Mourik Broekman bedacht een alternatief: de Jubileumactie. Samen één groot wandelcadeau maken van en voor de leden van TeVoet. Deze actie maakt onze gezamenlijke passie voor onverhard wandelen zichtbaar. De groeiende verzameling Jubileumroutes nodigt uit om in kleine groepjes wandelend het jubileum te vieren. 

 

woensdag, 03 november 2021 12:47

Jubileumroute 26 Haastrecht (ZH)

Deze route is gemaakt en aangeboden door Eeffien Huizing. 

TV JR26 foto1aHet is een bijna geheel onverharde wandeling door de polders ten zuiden van Haastrecht. Je loopt over tiendwegen en kades en door weilanden. Al wandelend maak je kennis met de geschiedenis van het landschap. Het verkavelingspatroon vertelt het verhaal. 

zondag, 05 september 2021 17:08

Jubileumroute 25 Axel Spoorpad (Z)

Deze route wordt aangeboden door Chris Louwerse. De wandeling laat je kennismaken met de verschillende landschappen en de historie van deze streek in Zeeuws-Vlaanderen. Ze is helemaal gemarkeerd.

18 Axel fotoChris ontwikkelde de route in 2004 naar aanleiding van de renovatie van een oud spoorwegviaduct bij Schapenbout, een buurtschap bij Axel in Zeeuws-Vlaanderen. De naam van de route en het viaduct herinneren aan de inmiddels niet meer bestaande spoorlijn van Mechelen (België) naar Terneuzen. Deze lijn was onderdeel van de IJzeren Rijn. Maar er is ook veel natuur onderweg, en overblijfselen uit de 80-jarige oorlog.
Klik hier voor het verhaal van Chris over hoe deze route tot stand is gekomen.


 

zondag, 05 september 2021 16:58

Jubileumroute 24 Alkmaar - Egmond aan Zee (NH)

Deze route is gemaakt door Wouter Kleijn, en nu als Jubileumroute aangeboden door Fred Triep. 

TV JR24 foto1MHet is een echte klassieker. Ze is gemaakt door Wouter Kleijn en op 20 april 1997 gebruikt als kennismakingswandeling door TeVoet NH. Deze 24ste Jubileumwandelroute is dus 24 jaar oud. Toeval bestaat niet. 
Deze wandeling start bij het station in Alkmaar. Je loopt eerst door het polderlandschap tussen Alkmaar en Egmond en vervolgens door de duinen naar het strand van Egmond aan Zee. Afwisseling genoeg dus. 


 

dinsdag, 10 augustus 2021 16:21

Jubileumroute 23 Berkenwoude (ZH)

Ook deze route is van Peter Both. Een route door een van de mooiste natuurgebieden in de Krimpenerwaard. 

TV JR23 foto4 MDe wandeling gaat dwars door het natuurgebied de Berkenwoudse Driehoek van het Zuid Hollands Landschap. Dit natuurgebied is uniek en biedt een rijke schakering aan eeuwenoude en hedendaagse landschapselementen en nieuwe natuur in de vorm van afgeplagde percelen. 


 

woensdag, 23 juni 2021 14:56

Jubileumroute 22 Schoonhoven (ZH-U)

Deze route van Peter Both start in Schoonhoven. De ene helft loopt buitendijks door de uiterwaarden van de Lek, de andere helft binnendijks door de polder de Lopikerwaard. 

TV JR22 foto 1Aan de buitenzijde van de dijk liggen de uiterwaarden met grienden, strandjes en geulen waar veel water- en weidevogels zijn. Met als eventueel extraatje een ommetje over het schiereiland De Bol. Aan de binnenzijde gaat de route over een Tiendweg met uitzichten op de wilanden in de polder en op de erven en boomgaarden van boerderijen. Een extra rondje door Schoonhoven is ook aan te bevelen.


 

zondag, 20 juni 2021 13:42

Jubileumroute 21 Lopikerwaard (ZH-U)

Deze route is gemaakt en aangeboden door Peter Both en gaat dwars door de Lopikerwaard, van west naar oost, of andersom.  

TV JR21 foto1Het is één van zijn favorieten: door een groene polder en twee vogelrijke natuurgebieden. En bijna helemaal onverhard! En de start/eindpunten Haastrecht en IJsselstein zijn leuke stadjes, met volop horeca-gelegenheden. 


 

Pagina 1 van 5

 Partners

Logo AntilopeOutdoor
Bezoek hier de website
Lees hier de laatste nieuwsbrief

ANBI logoinfo@tevoet.nl

Aanbieden van content voor de website
kan via onze webredacteur@tevoet.nl

Geniet u ook van onverharde paden?
Steun ons dan en doneer.
Bankrekeningnummer
NL49 INGB 0000372685
Fiscaal nummer
8166.02.384

wandelroute tevoet