Vereniging van wandelaars.

Onverhard natuurlijk!

 

 

 

 
TeVoet Jubileumroutes


In 2020 bestaat TeVoet 25 jaar, iets om niet aan voorbij te lopen. Jubileumfestiviteiten zaten er vanwege de pandemie niet in. Michiel van Mourik Broekman bedacht een alternatief: de Jubileumactie. Samen één groot wandelcadeau maken van en voor de leden van TeVoet. Deze actie maakt onze gezamenlijke passie voor onverhard wandelen zichtbaar. De groeiende verzameling Jubileumroutes nodigt uit om in kleine groepjes wandelend het jubileum te vieren. 

 

zaterdag, 05 december 2020 22:30

TeVoet Jubileumroute 05: Mariënwaerdt (GLD)

Een rondwandeling op het landgoed Mariënwaerdt is een van de favoriete wandelingen van Rien van den Berg.

TV JR05 foto1 Klein

Het landgoed bestaat uit graslanden waar Lakenvelder koeien op lopen, graanvelden, populierenbossen, houtwallen, heggen, en oude eiken- en beukenlanen. Het is er in alle seizoenen mooi. In de lente bloeien de meidoorn en de vlierbomen. In de zomer hebben de beuken en eiken een mooi bladerdek. In de herfst kleuren de bomen, en in de winter zijn er de meeste doorkijkjes.

TV JR05 foto2

De Heerlijkheid Mariënwaerdt is gelegen ten oosten van Beesd, aan de Linge, en al eeuwenlang in het bezit van de familie van Verschuer.

Op dit moment is een deel van mijn favoriete route afgesloten, omdat ProRail een onderdoorgang maakt als vervanging van een onbewaakte spoorwegovergang. Als dit klaar is, wordt de route nog verder onverhard mogelijk.

De route is te verlengen door naar het huis Mariënwaerdt en de Linge te lopen en er zo een extra lus aan te plakken. (Ga dan van E14 rechtdoor naar E32 en volg vanaf daar de paarse pijlen. Let op: dit deel is praktisch geheel verhard!)
Op www.rivierenland.nl vind je onder 'startpunten wandelnetwerk' bij de kaart van station Geldermalsen het betreffende wandelnetwerk.

Bij het koffieteken bij de start ligt de horecagelegenheid de Stapelbakker. In de coronatijd is de winkel open, waar artikelen van het landgoed en daarbuiten kunnen worden gekocht en er is een koffie (en nog meer) to-go.

TV JR05 kaart2def KleinPraktische informatie

De rondwandeling is 12 km lang en ongeveer 50% onverhard. 
De wandeling is te verlengen (zie hierboven).
Honden zijn niet toegestaan op een deel van de route.

Kaart: Rood is verhard, blauw is onverhard. Inzoombare kaarten en GPX-tracks zijn te vinden via afstandmeten en Routeyou.
Downloads: Routebeschrijving klik hier. Voor print van kaartje hiernaast  klik hier. Voor routekaartje klik hier. GPX-track klik hier (na downloaden eerst uitpakken).

Start- en eindpunt: NS-station Beesd. Hier is ook parkeergelegenheid.

Horeca: aan het begin (en einde) De Stapelbakker. En ongeveer halverwege bij Natuurbeleving Leidsche Hoeven.

Opmerkingen over de route graag melden aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

 

 

 

ANBI logo
Aanbieden van content voor de website
kan via onze webredacteur@tevoet.nl

Geniet u ook van onverharde paden?
Steun ons dan en doneer.
Bankrekeningnummer
NL49 INGB 0000372685
Fiscaal nummer
8166.02.384

wandelroute tevoet