Vereniging van wandelaars.

Onverhard wandelen,  natuurlijk! 

 

 

Agenda

Search
Zoeken
TeVoet-wandeling De Rijp (NH)
Zaterdag, 11 September 2021

Ruim een jaar later dan oorspronkelijk gepland, maar daar is hij weer: een TeVoet regiowandeling. Georganiseerd door het bestuur in samenwerking met leden uit een regionale afdeling. In dit geval een wandeling met begin- en eindpunt in De Rijp, georganiseerd samen met onze contactpersoon in Noord-Holland Fred Triep.

De Rijp, gelegen in het hart van het Hollandse Waterland, is gesticht in de 13de eeuw en groot geworden in de 17de eeuw door de haringvisserij en de walvisvaart.  Het is de geboorteplaats van ingenieur Leeghwater, de grote waterbouwkundige en moleninnovator. Onze route gaat deels over het oude (ei)land en deels door omringend polderland van werelderfgoed de Beemster met daarin verdedigingswerken van werelderfgoed de Stelling van Amsterdam. 

We starten om 11.30 u met een kopje koffie met iets erbij in “Het Stadhuis van Amsterdam Anno 1660” (ook bekend als café-restaurant Oudejans),  gelegen aan de Rechtestraat 106  in De Rijp (1483BE). Stipt om 12.00 u gaan we op pad voor een wandeling van ca 3 ½ uur. De route is ongeveer 14 km, grotendeels onverhard. Het is mogelijk de route met ongeveer 4 km in te korten bij Fort Spijkerboor. Informatie over de route is te vinden onder het tabblad Wandelroutes/TeVoet wandelroutes/TeVoet wandelroute 019 

We kunnen we er niet op rekenen dat we onderweg horecagelegenheid tegenkomen, dus neem eigen bammetjes en wat te drinken mee. We lopen overwegend over onverharde paden, dus trek gepast schoeisel aan. We verwachten tegen 15.30 u weer terug te zijn om af te sluiten met een drankje voor eigen rekening.

Aanmelden voor de wandeling graag vóór 1 september bij Fred Triep (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). Deelname is voor leden, partnerleden en cadeauleden gratis, andere geïnteresseerden (ook partners van leden die geen partnerlid zijn) zijn welkom tegen een bijdrage van € 2,50 graag vooraf te voldoen op NL49INGB 0000 3726 85 ten name van TeVoet.
 
Het bestuur  

 Partners

 

01 Wandelnet CMYK Rood drukwerkBezoek hier de website 

 

Logo AntilopeOutdoor
Bezoek hier de website
Lees hier de laatste nieuwsbrief

ANBI logoinfo@tevoet.nl

Aanbieden van content voor de website
kan via onze webredacteur@tevoet.nl

Geniet u ook van onverharde paden?
Steun ons dan en doneer.
Bankrekeningnummer
NL49 INGB 0000372685
Fiscaal nummer
8166.02.384

wandelroute tevoet