Vereniging van wandelaars.

Onverhard natuurlijk!

 

 

 

 

Op 7 september verscheen een opiniestuk van Erwin Kamp, statenlid in Utrecht namens D66, in dagblad Trouw. Hij pleit daarin voor meer bescherming van trage (onverharde) paden, onder meer vanwege hun cultuurhistorische waarde. Jos van der Heide heeft namens TeVoet per brief zowel Trouw als Erwin Kamp gewezen op het bestaan van een vereniging die al ruim 25 jaar opkomt voor het onverharde pad, namelijk TeVoet.
Op vrijdag 17 september besteedde ook het tv-programma EenVandaag aandacht aan dit onderwerp. Erwin Kamp en de voorzitter van de vereniging Trage Wegen in België kwamen aan het woord.

Gelukkig krijgen onverharde paden en trage wegen steeds meer de aandacht die ze verdienen, ook buiten de kring van TeVoet. En dat is hard nodig om te voorkomen dat nog meer mooie historische (wandel)paden verdwijnen. 

Voor het stuk van Erwin Kamp klik hier.
Voor de brief van TeVoet klik hier.
Voor de link naar Een Vandaag klik hier.

dinsdag, 07 september 2021 20:30

Hans Hartmann Wandelingen starten weer

Eindelijk, het kan weer! Op zondag 19 september organiseert Hans Hartmann Wandelingen weer de maandelijkse wandelingen. Dit keer vanuit Schoonhoven in het kader van het Nazomerfestival Schoonhoven 2021. Voor meer informatie: zie de agenda. En als je niet op 19 september kunt gaan wandelen, dan is er altijd nog de Jubileumroute 22 die ook vanaf het veer in Schoonhoven start.

zondag, 05 september 2021 12:21

Twee nieuwe Jubileumroutes: nummer 22 en 23

Er zijn weer twee nieuwe TeVoet Jubileumroutes gepubliceerd, beiden van Peter Both.
De Jubileumroute 22 Schoonhoven start bij het veer in Schoonhoven. De eerste helft loop je door de uiterwaarden van de Lek naar het schiereiland De Bol. De terugweg gaat door de Lopikerwaard. Een extra rondje door Schoonhoven is ook zeer de moeite waard.
En Jubileumroute 23 Berkenwoude laat je kennismaken met de Berkenwoudse Driehoek, een mooi natuurgebied in de Krimpenerwaard. Deze route kun je starten bij een parkeerplaats, of in het centrum van Berkenwoude.
Veel wandelplezier!

vrijdag, 13 augustus 2021 00:37

TeVoet-wandeling De Rijp (NH)

Eindelijk kan de TeVoet wandeling De Rijp doorgaan op zaterdag 11 september.
Aanvankelijk was deze wandeling gepland in april 2020, maar corona gooide roet in het eten.
In de Agenda vindt u meer informatie. Ook niet-leden van TeVoet kunnen deelnemen. Graag aanmelden tevoren.

grasdijk bew MWeer dreigt een mooi onverhard wandelpad ten oosten van Hoorn ten prooi te vallen aan de fietspadisering. De gemeente Drechterland wil de dijk Zuiderwijmers omvormen tot een verhard fietspad. De lokale wandelaars zijn hiertegen in actie gekomen. TeVoet (regio Noord-Holland) en Wandelnet steunen deze actie en willen met de gemeente in overleg over alternatieven, zodat het oude dijkje als onverhard wandelpad behouden blijft. Voor meer informatie en foto's zie bericht Wandelnet.

Op 14 juli j.l. overstroomden in Zuid-Limburg de Maas, Geul, Gulp en andere beken zoals de Selzerbeek door hevige regenval. Delen van Valkenburg, Meerssen, Mechelen en Gulpen stonden onder water. Ook veel wandelpaden zijn getroffen.
Visit Zuid-Limburg hoopt uiterlijk 5 augustus de situatie volledig in kaart te hebben gebracht.

Pagina 1 van 22

ANBI logo
Aanbieden van content voor de website
kan via onze webredacteur@tevoet.nl

Geniet u ook van onverharde paden?
Steun ons dan en doneer.
Bankrekeningnummer
NL49 INGB 0000372685
Fiscaal nummer
8166.02.384

wandelroute tevoet