Nieuws

woensdag, 15 november 2023 16:56

Nieuw wandelnetwerk in Zuid-Limburg

 

Zuid-Limburg krijgt een nieuw wandelnetwerk. Een mijlpaal voor de zestien Zuid-Limburgse gemeenten, Routepunt Visit Zuid-Limburg en de Provincie Limburg. Het nieuwe knooppunten wandelnetwerk gaat te vinden zijn in de 'driehoek' van Echt-Susteren, Vaals en Eijsden - Margraten. Het gaat om ongeveer 1.800 kilometer aan bewegwijzerde routes. Naar verwachting wordt het nieuwe netwerk in 2024 opgeleverd. Voor meer informatie kijk hier.

zaterdag, 11 november 2023 22:17

Petitie voor behoud Gelderse veren succesvol.

  De petitie voor het behoud van de Gelderse veren, waar wij onlangs melding van maakte, is succesvol gebleken. 26.000 ondertekenaars en de provincie heeft € 500.000 toegezegd. Hoera! Iedereen bedankt. Voor het gehele nieuws zie hier.

Denecourt wandelroute 1 320x224

‘Claude-François Denecourt is mijn naam. Met deze blauwe verf breng ik op bomen en stenen blauwe markeringen aan, bedoeld als wegwijzers. Wie weet zorgen die ervoor dat mensen dieper het bos in durven…’.

Dit is een citaat uit een erg leuk artikel op de site van Historiek over het begin van het uitzetten en markeren van wandelingen. In het artikel wordt dit beschouwd als onderdeel van de Romantiek, met name het verlangen naar de natuur. Zie voor het artikel hier.

woensdag, 08 november 2023 19:03

Behoud de Gelderse veren!

 Oijen veerpont

Na 2023 is het verenfonds in Gelderland leeg, hierdoor dreigt tariefsverhoging, minder varen en zelfs het opdoeken van ponten. Dat is slecht voor bewoners, scholieren, fietsers en wandelaars! Wij willen dat de provincie Gelderland samen met de gemeenten deze basisvoorziening in stand houdt.Onderteken daarok ook de petitie! Zie hier

vrijdag, 03 november 2023 19:54

Nieuwe TeVoet wandelroutes op de website

Er zijn nieuwe TeVoet Wandelroutes op de website verschenen. Twee routes in Zeeuws-Vlaanderen (TeVoet Wandelroute 052) en drie routes rond Baarle-Nassau (Te Voet Wandelroute 053). Voor deze routes klik hier.
Deze routes zijn gemaakt door Harry Benschop en liggen op de grens van Nederland en België. Op pagina 12 van het septembernummer van Lopend Vuur staat ook een artikel van hem over Wandelen op de grens met België. 

Een overzicht van alle TeVoet Wandelroutes is te vinden op het tabblad Overzicht wandelroutes.

 

toegang tot zandpaden in dennenbos in carcans maubuisson atlantisch zuidwesten in gironde frankrijk 100800 24483

" Onverharde wegen en paden in het agrarisch cultuurlandschap hebben vaak een cultuurhistorische, landschappelijke en recreatieve waarde. Vele zijn eeuwenoud. Vaak zijn het pareltjes tussen de weilanden en de akkers waar mensen graag wandelen. Denk aan de vele ommetjes waarbij dankbaar gebruik wordt gemaakt van deze paden. Uit recent onderzoek is naar voren gekomen dat onverharde wegen ook een grote bijdrage kunnen leveren aan de biodiversiteit. Help mee ze te behouden! "

Dit spreekt ons natuurlijk erg aan! Het valt te lezen in de nieuwsbrief van Het Brabants Landschap.

Zie voor het volldige artikel hier.

Pagina 1 van 38

ANBI logoinfo@tevoet.nl

Aanbieden van content voor de website
kan via onze webredacteur@tevoet.nl

Geniet u ook van onverharde paden?
Steun ons dan en doneer.
Bankrekeningnummer
NL95 TRIO 0320 6261 05
Fiscaal nummer
8166.02.384

wandelroute tevoet