Deze route is gewandeld als TeVoet wandeling op 5 oktober 2024 om het dertigjarig bestaan van TeVoet te vieren. Een verslag van deze wandeling is verschenen in Lopend Vuur, december 2024.
De route is gemaakt door George Bretz en is iets aangepast. Het is een lijnwandeling van ruim 12 km. Zowel het beginpunt als het eindpunt zijn per trein bereikbaar. Vanaf het station eerst een stukje door Ede-Centrum. Dan via de bossen van landgoed Kernhem (van de bekende kaas) naar de Doesburger Enk, met een (simpel) landwinkeltje en de oudste standerdmolen van Nederland uit de 17e eeuw. Daarna heerlijk door het Luntersche Buurtbos. Via de Galgenberg met uitzichttoren De Koepel en een mooi bos bereik je hotel De Lunterse Boer. Hier is het prima uitrusten. Dan gaat het naar het Middelpunt van Nederland. Vanaf de Goudsberg dalen we af naar de Meulunterse Eng op de rand van de Gelderse Vallei om vanaf de noordkant Lunteren binnen te wandelen en te eindigen bij het station Lunteren. Jos van der Heide maakte een uitgebreide toelichting bij deze route. Voor deze toelichting klik hier. |
Deze route is gewandeld als TeVoet Ode-wandeling op 19 oktober 2024 in het kader van de campagne Ode aan het Onverhard Wandelen. Odewandelingen worden onder andere gehouden om de deelnemers te laten zien waarom TeVoet zich samen met Wandelnet inzet om onverharde wandelroutes die dreigen te verdwijnen in stand te houden.
De route is gemaakt door Jos van der Heide. Een verslag van deze wandeling is verschenen in Lopend Vuur, december 2024. Het is een lijnwandeling van ruim 18 km, maar er zijn twee opties om de route in te korten met 3 of 5 km. Zowel het beginpunt als het eindpunt zijn per trein bereikbaar. Voor een korte toelichting op de route klik hier. |
Deze route is gewandeld als TeVoet Ode-wandeling op 12 oktober 2024 in het kader van de campagne Ode aan het Onverhard Wandelen. Odewandelingen worden onder andere gehouden om de deelnemers te laten zien waarom TeVoet zich samen met Wandelnet inzet om onverharde wandelroutes die dreigen te verdwijnen in stand te houden.
De route is gemaakt door Harry Uitermark. Een verslag van deze wandeling is verschenen in Lopend Vuur, december 2024. Voor dit verslag klik hier. |
Deze wandelroute is in eerste instantie gemaakt door Harry Boelen van Stichting De Natuurgids (www.denatuurgids.nl), en aangepast door Margriet Bijvoet (natuurgids IVN Voerendaal), Monique Hermans (voorzitter IVN Heuvelland) en Diny van Faassen (regiocontactpersoon Limburg van TeVoet).
Deze afwisselende rondwandeling vanuit Mechelen voert langs en door oude bossen (Schweibergerbosch, Dunnenbosch en Wagelerbosch), met mooie uitzichten, en aangename rustplekken. De route is voor zeker 80% onverhard.
Deze route is gewandeld als TeVoet Ode-wandeling op 21 oktober 2023 in het kader van de campagne Ode aan het Onverhard Wandelen. Odewandelingen worden onder andere gehouden om de deelnemers te laten zien waarom TeVoet zich samen met Wandelnet inzet om onverharde wandelroutes die dreigen te verdwijnen in stand te houden.
Deze odewandeling is daar een goed voorbeeld van. Je wandelt over graspaden, die als echte wegen afzonderlijk in een weidelandschap gesitueerd zijn: de Zuiderlandweg en de Zuiderwijmers. Dat ze nog bestaan is eigenlijk te mooi om waar te zijn. Er zijn pogingen ondernomen om van dit pad een fietspad te maken, waarmee de beleving van het landschap volledig anders zou zijn. Voor TeVoet en Wandelnet reden om in verzet te komen. Voor een bericht hierover klik hier. Gelukkig kunt u de waarde van het onverhard wandelen hier nog volop ervaren. Je wandelt door polders en langs dijken over de borders van het Markermeer, en ervaart de rust en de weidsheid van het landschap op een prachtige grasbaan: je kunt echt “in” het landschap zijn.
De route is gemaakt door Johan Zutt en Peter Oosterling. Een verslag van deze wandeling is verschenen in Lopend Vuur, december 2023. Voor dit verslag klik hier.
Deze route is gewandeld als TeVoet Ode-wandeling op 30 september 2023.
De route laat zien hoe je ook in een stadse omgeving heel groen kunt wandelen. Ze gaat door maar liefst vijf parken: Zocherpark – Griftpark – Park Bloeyendael – Wilheminapark – Park Oosterspoorbaan. Behalve groen is de wandeling ook blauw want ze voert langs alle belangrijke waterwegen die bepalend zijn geweest voor de ontwikkeling van de stad Utrecht: de Stadsbuitengracht – de Vecht – het Zwarte Water – de Grift – de Minstroom – de Krommerijn.
De route is gemaakt door Bertie Schonk.
Een verslag van deze wandeling is verschenen in Lopend Vuur, december 2023. Voor dit verslag klik hier.
De route, een rondwandeling, van ongeveer 12 km.
info@tevoet.nl
Aanbieden van content voor de website
kan via onze webredacteur@tevoet.nl
Geniet u ook van onverharde paden?
Steun ons dan en doneer.
Bankrekeningnummer
NL95 TRIO 0320 6261 05
Fiscaal nummer
8166.02.384