Vereniging van wandelaars.
Onverhard wandelen, natuurlijk!

 

 

maandag, 25 december 2023 17:22

TeVoet Wandelroute 055 Schellinkhout (NH)

Deze route is gewandeld als TeVoet Ode-wandeling op 21 oktober 2023 in het kader van de campagne Ode aan het Onverhard Wandelen. Odewandelingen worden onder andere gehouden om de deelnemers te laten zien waarom TeVoet zich samen met Wandelnet inzet om onverharde wandelroutes die dreigen te verdwijnen in stand te houden.
TV WR055 fotoDeze odewandeling is daar een goed voorbeeld van. Je wandelt over graspaden, die als echte wegen afzonderlijk in een weidelandschap gesitueerd zijn: de Zuiderlandweg en de Zuiderwijmers. Dat ze nog bestaan is eigenlijk te mooi om waar te zijn. Er zijn pogingen ondernomen om van dit pad een fietspad te maken, waarmee de beleving van het landschap volledig anders zou zijn. Voor TeVoet en Wandelnet reden om in verzet te komen. Voor een bericht hierover klik hier. Gelukkig kunt u de waarde van het onverhard wandelen hier nog volop ervaren. Je wandelt door polders en langs dijken over de borders van het Markermeer, en ervaart de rust en de weidsheid van het landschap op een prachtige grasbaan: je kunt echt “in” het landschap zijn.

De route is gemaakt door Johan Zutt en Peter Oosterling. Een verslag van deze wandeling is verschenen in Lopend Vuur, december 2023. Voor dit verslag klik hier.  

TV WR055 kaart bewStart/eindpunt: restaurant Oase, Dorpsweg 146A te Schellinkhout (vlak bij bushalte Godvliet); Voor openingstijden klik hier.

Bereikbaarheid: Schellinkhout is per bus bereikbaar vanaf Hoorn NS (bus 412, 1x/u).
Kom je met de auto? Er is een grote parkeerplaats buitendijks bij het Strandje van Schellinkhout (surfstrand). Ga daarvandaan langs de kerk en rechtsaf op de Dorpsweg naar de Oase (ca 300 m).

Lengte: rondwandeling van 11 km, ruim 60% onverhard.

Horeca: onderweg niet.

Kaartje gemaakt via www.afstandmeten.nl .
Voor meer detail en inzoombare kaart: klik hier.
De route is ook te vinden op Routeyou

Downloads:
Een routebeschrijving volgt nog.
Voor een roadmap klik hier
Voor een gpx-track klik hier. (Na downloaden eerst uitpakken.)

Opmerkingen over de route graag melden aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

ANBI logoinfo@tevoet.nl

Aanbieden van content voor de website
kan via onze webredacteur@tevoet.nl

Geniet u ook van onverharde paden?
Steun ons dan en doneer.
Bankrekeningnummer
NL95 TRIO 0320 6261 05
Fiscaal nummer
8166.02.384

wandelroute tevoet