Vereniging van wandelaars.
Onverhard wandelen, natuurlijk!

 

 

Agenda

Search
Zoeken
Odewandeling Hollandse Biesbosch
Zaterdag, 06 April 2024

Ode wandeling zaterdag 6 april 2024  EILAND VAN DORDRECHT

(Dit is de uitgestelde wandeling van 28 oktober 2023)

Ervaar de oorspronkelijke Biesbosch, het wijdse rivierenland en nieuw aangelegde natuur.

Tijd: 10.30 – ca 16.00 uur

Startpunt: Oosthaven, Dordrecht. Let op: De Oosthaven ligt buitendijks; er is daar genoeg parkeerruimte. Maar verwar het niet met een parkeerplaats binnendijks, ongeveer daar tegenover. We ontmoeten mekaar dus buitendijks, aan het water. Er is daar geen openbaar vervoer.

Route: lengte ca 14 km , zie kaartje.
TV JR01 kaart odewandeling
Ik schat 90% onverhard. Bijna alle paden zijn smal, eenpersoonsbreedte. Zie ook op de website van Te Voet Jubileumroute 01 en TeVoet Wandelroute 049 voor een meer inhoudelijke beschrijving. We beginnen te lopen door een oorspronkelijk Biesboschgebied een strook van ca 4 km lang en 1 km breed tussen de dijk en de Nieuwe Merwede. Het is daar woeste natuur:  kronkelige paadjes, bruggetjes, strandjes, kreken, wilgeakkers, wilgebossen, rietlanden.

Na ca anderhalf uur komen we aan bij de Zuidhaven. Hier verandert ons pad: een open landschap langs de oever van de Nieuwe Merwede, wijdse vergezichten, prachtige knotwilgen, strandjes. Aan het eind is een uitzichtpunt met 2 bankjes,  mooi om een boterham te eten., met uitzicht op de Tongplaat, rijk aan vogels.

We gaan hierna landinwaarts, komen bij de Elzen, een aangelegd bos,  werkverschaffingsproject uit ca 1930, inpoldering van een stuk Biesbosch. Daar is café de Viersprong waar we kunnen neerstrijken voor een drankje.

Dan lopen we terug in ca 6 km naar de Oosthaven door een mooi stuk nieuw aangelegde natuur , rietlanden,  plassen, dijkjes, vogels.

Leiding: Mieke van der Fluit, Michiel Broekman

Praktische Zaken:
Bereikbaarheid De Oosthaven is niet bereikbaar per OV. Wat je wel kunt doen is met een OV-fiets vanaf station Dordrecht Stadspolders (5km)  of vanaf Dordrecht Centraal (ca 8 km). Ik kan 4 mensen meenemen in mijn auto vanaf Dordrecht Centraal, om 10. 15, uitgang stadskant.
HorecaHalverwege is er een prettig café, de Viersprong. Aan het eind is bij de Oosthaven niets. Dus: brood mee, en als je gesteld bent op koffie neem dan een thermosflesje koffie mee. Ook handig is een zitlap.
HondenOp de routeplanner zie ik een klein stukje met hondenverbod wat makkelijk te omgaan is. Verder: honden aan de lijn.
Schoenen. Het eerste traject door de Biesbosch kan behoorlijk modderig zijn als het daarvoor nogal geregend heeft. Hoge schoenen zijn dan echt nodig.
Knooppuntenals je dit rondje op eigen gelegenheid wilt lopen: 34/35/98/36/37/99/38/57/49/47/89/83/81/85/86/87/34.

Aanmelden: Per mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., indien nodig bellen 078-6143948. Uiterlijk een week van te voren: 23 maart 2024. Max 20 personen. Bij aanmelding graag je telefoonnummer vermelden voor eventualiteiten op het laatste moment.

Deelname is gratis, catering voor eigen rekening.

 Partners

01 Wandelnet CMYK Rood drukwerk

Bezoek hier de website

 

 

logo gegarandeerd onregelmatig met pay off


Bezoek hier de website  

 

 

 

 

ANBI logoinfo@tevoet.nl

Aanbieden van content voor de website
kan via onze webredacteur@tevoet.nl

Geniet u ook van onverharde paden?
Steun ons dan en doneer.
Bankrekeningnummer
NL95 TRIO 0320 6261 05
Fiscaal nummer
8166.02.384

wandelroute tevoet