Vereniging van wandelaars.
Onverhard wandelen, natuurlijk!

 

 

Agenda

Search
Zoeken
Odewandeling Zutphen - Almen
Zaterdag, 25 Mei 2024

Een Ode aan het Onverhard Wandelen vanuit Zutphen langs de Berkel door het open coulissenlandschap van de Graafschap.

Deze wandeling wordt georganiseerd in het kader van de campagne Ode aan het Onverhard wandelen, een campagne waarmee TeVoet en Wandelnet samen het belang van het onverhard wandelen meer willen promoten. Met deze Odewandelingen willen we deelnemers direct laten ervaren wat de aantrekkelijkheid van onverhard wandelen is.

Deze Odewandeling wordt gehouden op:

  • Zaterdag 25 mei 2024
  • Van 10.35 – 16.00 u
  • Vanuit Zutphen naar Almen (ca 15 km; inkorten tot 11,7 km mogelijk)
  • Aanmelden noodzakelijk

De wandeling beginnen we in Zutphen, de oude Hanzestad en hoofdstad van het graafschap Zutphen. Langs de rand van de oude stad bereiken we snel de Berkel, een fraai riviertje door het karakteristieke coulissenlandschap van deze streek met zijn vruchtbare bodem. We wandelen over de oever en zien hoe het oude meanderend karakter van deze rivier in de afgelopen jaren fraai is hersteld. Hier hebben rijke heren in het verleden een flink aantal fraaie herenhuizen gebouwd, waarvan we enkele zien; we maken een korte uitstap vanaf de route naar landgoed De Velhorst. Vlak vóór Almen lopen we over het landgoed ’t Elger, een klein natuurgebied midden in het dorp.

Praktische zaken

De wandeling heeft een lengte van ca 15 km, waarvan zo’n 70% onverhard (desgewenst kun je de wandeling inkorten tot 11,7 km). In natte perioden kunnen sommige stukken zompig zijn, hoge wandelschoenen zijn dan aan te raden.

We beginnen aan de Marszijde van het NS-station bij De Driekant, een bakkerij met koffieterras. De start is om 10.35 u, direct nadat vanuit 5 richtingen treinen in Zutphen zijn aangekomen (wil je eerst nog koffie? Neem dan een trein eerder!). Kom je met de auto? Parkeer dan in de P&R-parkeergarage achter het station. Halverwege houden we een lunchpauze bij Domein Groot Besselink, waar een eenvoudige lunch verkrijgbaar is (bestaande uit huisgemaakte soep, een vers broodje, en koffie/thee/melk; prijs € 12,50); je kunt hier ook je eigen broodje eten. De wandeling eindigt in Almen bij café-hotel De Hoofdige Boer, naast de bushalte vanaf waar we de bus terug nemen naar Zutphen.

Aanmelden voor deze wandeling kan t/m woensdag 22 mei bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., tel. 06-44460007. Vermeld bij je aanmelding je (mobiele) telefoonnummer zodat we tot op het laatste moment wijzigingen kunnen doorgeven. Vermeld ook of je al dan niet gebruik wilt maken van de lunch. Deelname is gratis.

 

ANBI logoinfo@tevoet.nl

Aanbieden van content voor de website
kan via onze webredacteur@tevoet.nl

Geniet u ook van onverharde paden?
Steun ons dan en doneer.
Bankrekeningnummer
NL95 TRIO 0320 6261 05
Fiscaal nummer
8166.02.384

wandelroute tevoet