Vereniging van wandelaars.

Onverhard natuurlijk!

 

 

 

 

woensdag, 14 februari 2018 21:32

Wandelnieuws 2

Twee keer per maand wordt een nieuwsbericht geplaatst met wandeltips. Hoor of zie je "iets" dat voor TeVoeters interessant is: meld het (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)
Deze keer: "De Mooiste Wandeling 2018", een "Inundatie-weekend" bij Fort bij Krommeniedijk, en wandelingen van NIVON Leiden.

- Door de website wandelzoekpagina.nl is "De mooiste wandeling 2018" gekozen. Het is de wandeling Twentse Wallen - Markelo  (Overijssel). Van deze wandeling is nu ook de kaart met ingetekende route gratis te downloaden. Het is een wandeling van ongeveer 13 km, 60% onverhard.

- Op 16 februari 2018 worden door het Noordhollands Landschap de sluizen bij Fort bij Krommeniedijk (Noord-Holland) open gezet, en zullen de weilanden rondom het fort langzaam onder water komen te staan. Veel trekvogels zullen hier komen fourageren. Het fort is een van de forten van de Stelling van Amsterdam. Op 10/11 maart is er dan een "Inundatie-weekend". Meer informatie op de website van Landschap Noord-Holland en van Fort K'IJK
Als je hier ook wilt gaan wandelen, dan is dat een goede aanleiding om eens gebruik te maken van het Wandelnetwerk Noord-Holland. (Met Internet Explorer werkt de kaart niet goed. Gebruik Google Chrome of Firefox.) Het startpunt 58 bij Uitgeest (startpunt Zwaansmeer) ligt het meest dichtbij het fort. Je vindt dan informatie over de wandelingen vanaf dit startpunt en een pdf van een kaartje met de routes (onderaan de pagina). Voor het gemak hier het kaartje van startpunt Zwaansmeer, en het kaartje van het aangrenzende startpunt Dorregeest (90). Je kunt mbv het netwerk ook zelf een route uitzetten.

- Het NIVON-Leiden organiseert weer een aantal wandelingen: op woensdag 28 februari (Wassenaar-Noordwijk), zondag 11 maart (Grebbelinie en Gelderse Vallei) en op woensdag 29 maart (Trage Tocht door Het Twiske). En een café-avond in Leiden met lezing over het Hannekemaaierspad op 2 maart. Voor meer informatie over deze activiteiten klik hier.

ANBI logo
Aanbieden van content voor de website
kan via onze webredacteur@tevoet.nl

Geniet u ook van onverharde paden?
Steun ons dan en doneer.
Bankrekeningnummer
NL49 INGB 0000372685
Fiscaal nummer
8166.02.384

wandelroute tevoet