Vereniging van wandelaars.

Onverhard natuurlijk!

 

 

 

 

vrijdag, 02 november 2018 17:32

Wandelnieuws 17

Twee keer per maand wordt een nieuwsbericht geplaatst met wandeltips. Voor oudere Wandelnieuws-berichten: zie onder Nieuws.
Hoor of zie je "iets" dat voor TeVoeters interessant is: meld het (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)
In deze Wandelnieuws eens iets anders: kadotips voor wandelaars.

De komende maanden zijn de (wandel)dagen korter, en de feestdagen staan weer voor de deur. Dat geeft misschien tijd om al na te denken over kadotjes, voor anderen, of voor jezelf. En als het te slecht weer is om naar buiten te gaan (dat is natuurlijk eigenlijk maar zelden het geval), dan zou je alvast een volgende wandeling kunnen "voorbereiden". Daarom een paar tips voor lezenswaardige wandelboeken.

- Zoek je een persoonlijk kado voor een wandelvriend(in)? Dan is een eigen wandelgids samenstellen natuurlijk heel leuk. Dat kan via de website www.mijnwandelgids.nl Je kunt uit 800 wandelingen kiezen welke je in het boekje (keuze uit 48, 72 of 96 pag.) wilt opnemen. Je kunt zelf de titel bepalen, een eigen foto op de voor- en achterkant plaatsen, en je kunt een eigen voorwoord schrijven. Dat is toch een leuke manier om iemand uit te nodigen om in 2019 samen op pad te gaan.
Je kunt misschien ook een wandelgids maken "als fotoboek". Is er iemand die dat wel eens heeft gedaan?

- Er zijn ook prachtige wandelgidsen. Gidsen die zelfs als je niet wandelt leuk en interessant zijn om te lezen, zodat je gemotiveerd raakt om het allemaal zelf te gaan bekijken en ervaren. Hier een aantal suggesties:

1. De wandelgidsen van de Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig. Hun gidsen zijn prachtig vormgegeven en bevatten veel achtergrondinformatie. En veel wandelingen met een hoog % onverhard. En als je 2 gidsen bestelt, dan krijg je de gids "Alle 13 goed" gratis. Met een selectie van de mooiste wandelingen uit 16 gidsen. Ja, er zitten nog 3 toegiften in dit boekje....

2. De wandelboekjes van de Paadjesmakers met wandelingen in en om Den Bosch. Kleine brochure-achtige boekjes van 12 - 28 pag., 2 euro per stuk. Mooi, thematisch, met veel achtergrondinformatie. Online te bestellen en te koop op veel plaatsen in Den Bosch.

3. Het mooiste Nederland. Een verzameling van verslagen van 60 wandel- en fietstochten door gebieden in Nederland "die je gezien moet hebben". Ze zijn verschenen in het dagblad Trouw. Beeldend beschreven, met kleine schetsen van de routes. Geen foto's, en je moet wel even aan de slag als je ze ook wilt lopen. Er zijn geen echte routebeschrijvingen bij. Maar dat is natuurlijk een leuke activiteit op een winteravond.....

Voor aanvullende tips houd ik me weer aanbevolen!

 

 

 

ANBI logo
Aanbieden van content voor de website
kan via onze webredacteur@tevoet.nl

Geniet u ook van onverharde paden?
Steun ons dan en doneer.
Bankrekeningnummer
NL49 INGB 0000372685
Fiscaal nummer
8166.02.384

wandelroute tevoet