Vereniging van wandelaars.

Onverhard natuurlijk!

 

 

 

 

maandag, 12 november 2018 11:10

Prorail gaat wandelroutes blokkeren

Prorail is gestart met het eigenhandig afsluiten van onbewaakte overwegen. Ook als er nog geen toestemming (lees rechterlijke uitspraak) voor is. In Lunteren heeft Prorail de knuppel in het hoederhok gegooid: er is daar een overgang met betonblokken afgesloten. Hoe moet dat verder?

Deze overwegen zijn al een lang-slepende kwestie. In de afgelopen jaren zijn door Wandelnet alle onbewaakte overwegen (NABO's) in kaart gebracht en beoordeeld op het belang voor de wandelaar. Om hier meer over te lezen klik hier. Er is een Afsprakenkader (eind 2016) en overleg tussen diverse partijen om verstandige keuzes te maken over wel of niet sluiten, en oplossingen te zoeken. Maar dat gaat Prorail niet snel genoeg, en daarom komen ze nu met deze provocatieve actie. Voor het bericht in de Treinreiziger klik hier.

De wandelaar kan hierdoor ernstig gedupeerd worden. Stel je maar voor: je bent bezig met een wandeling en ineens sta je voor de betonblokken. Met de auto of de fiets is omdraaien en 5 km omrijden nog wel te doen. Maar als wandelaar ben je dan al snel veel tijd kwijt. En vaak zal de omleidingsroute geen mooie route zijn....Laten we hopen dat het lukt om voor wandelaars veel wandelbuizen te plaatsen. Dat schijnt niet zo ingrijpend te zijn, en hiermee is de meest benadeelde groep goed geholpen. En als daar meer ervaring mee komt, dan kan er misschien op plaatsen waar nu geen overweg is ook wel eens een buis geplaatst worden. En dan denken we over een poosje misschien: elk nadeel heeft zijn voordeel....  

 

ANBI logo
Aanbieden van content voor de website
kan via onze webredacteur@tevoet.nl

Geniet u ook van onverharde paden?
Steun ons dan en doneer.
Bankrekeningnummer
NL49 INGB 0000372685
Fiscaal nummer
8166.02.384

wandelroute tevoet