Vereniging van wandelaars.

Onverhard natuurlijk!

 

 

 

 

vrijdag, 16 november 2018 16:41

Wandelnieuws 18

Twee keer per maand wordt een nieuwsbericht geplaatst met wandeltips. Voor oudere Wandelnieuws-berichten: zie onder Nieuws.
Hoor of zie je "iets" dat voor TeVoeters interessant is: meld het (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)
In deze Wandelnieuws een paar tips voor winterwandelingen en belevingsroutes WO1 in Nederland.

- Ook deze winter zijn er weer Snert-winterwandelingen vanuit eetcafé Les Deux Ponts in Oudendijk (NH) op zondag 18 november, zondag 9 december en vrijdag 28 december. Voor meer informatie klik hier.

- Op zondag 9 december wordt er door de bewoners van Landgoed Ampsen in Lochem een Midwinterhoornwandeling georganiseerd. De routes van 5, 7.5 en 12 km gaan langs het Kasteel Ampsen en door het Sterrebos. Onderweg kun je genieten van het geluid van midwinterhoorns (door de midwinterhoorngroep van Lochem) en van glühwein. De opbrengst is voor een goed doel. Voor meer informatie klik hier.

- Op zondag 11 november werd herdacht dat 100 jaar geleden de Eerste Wereldoorlog eindigde. Hoewel het in Nederland geen oorlog was, kan er op 2 plaatsen al wandelend nog wel iets van ervaren worden. Allereerst in het Bergerbosch bij Beek (bij 's Heerenbergh, Gld). Daar liggen nog (herstelde) loopgraven van WO1, gemaakt door de Duitsers die bang waren voor een aanval vanuit Nederland. De Erfgoedroute Bergherbos 1 van Natuurmonumenten komt hier langs. Voor de route klik hier.
Ook in Baarle-Nassau en Baarle-Hertog zijn er 2 wandelroutes met aandacht voor WO1: het Dodendraadpad en het WO1-verzetspad. Informatie over deze routes vind je op de website www.dodendraad.org

ANBI logo
Aanbieden van content voor de website
kan via onze webredacteur@tevoet.nl

Geniet u ook van onverharde paden?
Steun ons dan en doneer.
Bankrekeningnummer
NL49 INGB 0000372685
Fiscaal nummer
8166.02.384

wandelroute tevoet