Vereniging van wandelaars.

Onverhard natuurlijk!

 

 

 

 

woensdag, 16 januari 2019 21:44

Nieuwjaarswandeling: landelijk, nat, gezellig

Afgelopen zaterdag vond de traditionele nieuwjaarswandeling van de regio Zuid Holland van TeVoet plaats, altijd een stevige wandeling. Maar liefst 18 Tevoeters trotseerden de regen, en wandelden door Midden-Delfland (zie de foto hierboven).

Bestuurslid Ineke Thierauf was benieuwd: zou het mogelijk zijn om in het midden van de Randstad een "Tevoet-waardige" wandeling uit te zetten. Zij was aangenaam verrast: "Wat een verrassing, het landschap uit mijn jeugd in Delft was nog redelijk intact! De vaarten waar ik ooit een paling aan de haak en in de boom sloeg (daarna hoefde ik niet meer mee te vissen) waren er nog. De weilanden waar we op zondagmiddagen in de zon naar de leeuweriken luisterden en “ik zie wat jij niet ziet” met de wolken speelden. Gelijk na station Vlaardingen-West sloegen we al onverharde paden in en wandelden we voornamelijk via de weilanden tussen de dorpen." Ja, het was nat, maar dat is niet zo vreemd in dit veenweidegebied. Midden-Delfland is een landelijke gemeente tussen de grote steden, de voornaamste economische activiteit hier is de (rund)veehouderij.

Er waren veel andere gezichten dan bij de vorige (nieuwjaars)wandelingen: leuk! Ondanks het matige weer was de sfeer goed en genoot men van de wandeling. Er werden wandelervaringen gedeeld. Vlak voor het eindpunt, in Brasserie Vlietzicht, werd geklonken op het nieuwe jaar en onder het genot van een hapje en een drankje nagepraat.

Deze wandeling is de eerste van een reeks TeVoet-wandelingen. Dit jaar zullen er in maart, mei, september en november wandelingen georganiseerd worden: iedere keer in een andere regio. Voor meer info: zie de agenda. De wandelingen zullen na afloop als TeVoet wandelroute op de website geplaatst worden.

ANBI logo
Aanbieden van content voor de website
kan via onze webredacteur@tevoet.nl

Geniet u ook van onverharde paden?
Steun ons dan en doneer.
Bankrekeningnummer
NL49 INGB 0000372685
Fiscaal nummer
8166.02.384

wandelroute tevoet