Vereniging van wandelaars.

Onverhard natuurlijk!

 

 

 

 

vrijdag, 18 januari 2019 13:23

Deel 2 van het Hollandse IJsselpad in kaart gebracht

De Stichting Hollandsche IJssel Altijd Anders, Mooi Zuidplas en TeVoet hebben in de afgelopen maanden het 2e deel van het Hollandse IJsselpad, van Gouda tot aan Stormpolder bij Krimpen aan de IJssel, in kaart gebracht. Hiermee is er een doorlopende route vanaf de oorsprong van de IJssel bij het Klaphek in IJsselstein tot aan de uitmonding in de Nieuwe Maas bij de Stormpolder in Krimpen aan de IJssel.

Tot aan de Waaiersluis in Gouda is de route apart bewegwijzerd. Dit traject is 37 km. Meer informatie hierover is te vinden op de website van Recreatie Midden-Nederland
Het nieuwe tweede deel wordt 25 km lang en loopt via het wandelknooppuntennetwerk van Zuidplas. De route loopt van de Waaiersluis in Gouda, via de Julianasluizen langs de rivier door Moordrecht, Nieuwerkerk en Capelle, over de Algerabrug naar de halte Stormpolder van de waterbus. In de loop van maart zal er een officieel boekje en routekaart komen, maar de informatie is al wel on-line beschikbaar op de website van MooiZuidplas en op de website van Hollandscheijsselaltijdanders. Om direct de routebeschrijving te downloaden klik hier.

En wil je de route samen met anderen wandelen? Op vrijdag 25 januari 2019 organiseert de wandelwerkgroep Mooi Zuidplas een wandeling over de eerste 13 km van dit nieuwe tweede deel, van de Waaiersluis in Gouda tot aan Hitland in Nieuwerkerk aan de IJssel. Voor meer informatie hierover zie de agenda.

ANBI logo
Aanbieden van content voor de website
kan via onze webredacteur@tevoet.nl

Geniet u ook van onverharde paden?
Steun ons dan en doneer.
Bankrekeningnummer
NL49 INGB 0000372685
Fiscaal nummer
8166.02.384

wandelroute tevoet