Vereniging van wandelaars.

Onverhard natuurlijk!

 

 

donderdag, 05 april 2018 14:54

NS-wandeling Hart van het Groene Woud (Boxtel, NB)

NS-wandelingen beginnen en eindigen bij een NS-station. De meeste zijn lijnwandelingen. Ze worden ontwikkeld door NS samen met Wandelnet. Elk jaar komen er 4 nieuwe bij (en verdwijnen er 4). TeVoeter Marijke van Steenis testte op 2 april 2018 de nieuwe wandeling Hart van het Groene Woud (NB).

NS wandeling Boxtel Best SmallDe wandeling Hart van het Groene Woud loopt van station Boxtel naar station Best.
De route is 14,5 km lang en gaat voor 75% over onverharde paden. Dat is best bijzonder voor een NS-wandeling. Dat deze paden na een regenperiode in modderpoelen veranderen, moet de doorgewinterde wandelaar maar voor lief nemen. Voor routebeschrijving, kaart en GPX-bestand klik hier

De route volgt de Edelhertenroute en maakt gebruik van het wandelnetwerk “Het Groene Woud”. Dit is een gebied van 35.000 hectare in de driehoek Eindhoven-Tilburg-Den Bosch en het kent zo’n 900 kilometer aan wandelpaden en wandelroutes. Onderweg vind je markeringen van het wandelnetwerk en van de Edelhertenroute.
De Edelhertenroute ontleent zijn naam aan het omheinde gebied van landgoed De Scheeken waar in 2017 een aantal edelherten is uitgezet, die inmiddels ook al voor nageslacht hebben gezorgd. Helaas laten zij zich niet graag zien aan wandelaars.

De route is ook te vinden op Routeyou.
Tip: wijzig in Routeyou de kaart in topokaart.
Karakteristieken van de route vind je onder de knop met de tekstballon. (De nummers van de WKP worden ook beter zichtbaar.)
Meer informatie vind je onder de knop <i>.
Print- en download-opties (bv GPX-track) vind je onder de knop rechts van de knop <i>.

Op de website van Het Brabants Landschap is informatie over het gebied te vinden.
Voor een kaart met rondwandelingen klik hier.
Zelf een route uitzetten kan via de wandelrouteplanner Brabant
Bij station Boxtel start nog een andere NS-wandeling: de aloude Kampina-route (mijn exemplaar dateert uit 1991!) die over heide en langs vennen naar Oisterwijk gaat. Ze is nog steeds te downloaden!

Overige NS-wandelingen
Er zijn in totaal 50 NS-wandelingen, te vinden op de website van de NS  Ieder jaar komen er 4 nieuwe NS-wandelingen. Dit jaar zijn dat Hart van het Groene Woud, Overijsselse buitenplaatsen (van Dalfsen naar Zwolle), Uiterwaarden van Cortenoever (van Brummen naar Zutphen) en Schiedam Jeneverstad (van Delft naar Schiedam of Rotterdam).

OV-stappers
Er verdwijnen er ook 4. Dat zijn dit jaar Boerskotten, De Horsten, Nijenhuis en Paterswolde-Groningen. De oude NS-wandelingen die nog ‘in orde’ zijn, zijn nog terug te vinden als OV-stappers op de website van Wandelnet

Opmerkingen over de route graag melden aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 Partners

Logo AntilopeOutdoor
Bezoek hier de website
Lees hier de laatste nieuwsbrief

ANBI logoinfo@tevoet.nl

Aanbieden van content voor de website
kan via onze webredacteur@tevoet.nl

Geniet u ook van onverharde paden?
Steun ons dan en doneer.
Bankrekeningnummer
NL49 INGB 0000372685
Fiscaal nummer
8166.02.384

wandelroute tevoet