Vereniging van wandelaars.

Onverhard natuurlijk!

 

 

donderdag, 16 mei 2019 10:38

De Paadjesmakers: wandelroutes in en rond Den Bosch

De Paadjesmakers, dat zijn Maarten Sterneberg en Marie José van der Linden: fervente wandelaars en Bosschenaren. Vanaf 2015 maken zij informatieve wandelingen in en om Den Bosch. Van iedere route brengen zij een mooi vormgegeven brochure uit. TeVoet liep in maart 2019 één van hun wandelroutes, de route Muyserick en Maurick, van Vught naar Den Bosch. Deze route is te vinden op de website als TeVoet Wandelroute 010. Maar zij hebben veel meer mooie routes uitgebracht.

paadjesmakersMaarten Sterneberg is werkzaam geweest als grafisch vormgever/ontwerper van onderwijs methodes bij grote onderwijsuitgevers. Marie José van der Linden is illustrator van beroep. Het maken van de wandelbrochures is voor beiden professioneel vrijwilligerswerk.
Samen bedenken ze informatieve wandelroutes in en om ’s-Hertogenbosch. Zowel de binnenstad als de omgeving bieden wat natuur en geschiedenis betreft veel aanknopingspunten voor wandelingen. De meeste routes hebben als vertrekpunt of aankomstpunt station ’s-Hertogenbosch.

Een wandelbrochure maken vraagt veel voorbereiding. Eerst is er het idee voor een wandeling en het zoeken naar informatie. Dan volgt het ontwerpen en zelf lopen van een route. Tot slot worden er  vrijwilligers gevraagd om de route te lopen en te becommentariëren. Daarna kan alles naar de drukker. Ook het bijhouden van de wandelingen vraagt aandacht. In de regel worden de brochures in kleine oplages gedrukt om eventuele aanpassingen in een herdruk mee te kunnen nemen.

Inmiddels zijn er 17 wandelbrochures door de Paadjesmakers uitgebracht. Dit zijn 11 lange wandelingen tot 20 km in het buitengebied en 6 kortere, thematische wandelingen in het centrum van ’s-Hertogenbosch. Er komen er nog meer! Op de site www.depaadjesmakers.nl staan beschrijvingen van de wandelingen met een voorbeeldpagina. Hier worden ook veranderingen of aanpassingen gemeld.

DSC09722b SmallDe brochures zijn on-line en in diverse winkels en VVV’s in en om ’s-Hertogenbosch te koop voor € 2,- per stuk, ongeacht of ze nu 12 of 28 pagina's dik zijn. Elke brochure bevat een routebeschrijving, de route op een kaart en informatie over interessante plekken die tijdens de wandeling te zien zijn. Alles is samengebracht met veel foto's in een kleurrijk A5-boekje.
Naast wandelroutes is er door de Paadjesmakers in 2019 een fietsgids uitgebracht met de titel ‘Linie 1629’. De fietsgids is voor € 6,95 te koop.

 Partners

Logo AntilopeOutdoor
Bezoek hier de website
Lees hier de laatste nieuwsbrief

ANBI logoinfo@tevoet.nl

Aanbieden van content voor de website
kan via onze webredacteur@tevoet.nl

Geniet u ook van onverharde paden?
Steun ons dan en doneer.
Bankrekeningnummer
NL49 INGB 0000372685
Fiscaal nummer
8166.02.384

wandelroute tevoet