Vereniging van wandelaars.

Onverhard natuurlijk!

 

 

maandag, 03 april 2017 12:34

TeVoet wil een routeplanner met uitgebreide mogelijkheden

Wandelen over Netwerken: YES!
En graag één digitale wandelrouteplanner voor ALLE netwerken.

In de Algemene Ledenvergadering van vereniging TeVoet, op 20 mei 2017, werd het rapport Wandelen over Netwerken: YES! gepresenteerd. Het rapport is in het afgelopen jaar door een zestal TeVoeters opgesteld.

TeVoet logoIn Nederland zijn door verschillende instanties met overheidsgeld veel wandelnetwerken met knoop- of keuzepunten (WKP) gerealiseerd. Dat is heel mooi voor de wandelaar, want netwerken vergroten de wandelmogelijkheden in meestal aantrekkelijke wandelgebieden, en maken door de bewegwijzering het wandelen laagdrempeliger. Bij de meeste wandelnetwerken is ook een digitale wandelrouteplanner beschikbaar. Al die planners lijken een beetje op elkaar, maar verschillen in mogelijkheden en bereik. Ze zijn beperkt tot de omvang van het wandelnetwerk en tot gebruik van uitsluitend WKP netwerken. Er wordt niet over de netwerkgrens gekeken terwijl je als wandelaar niet wil worden begrensd door een streek of provinciegrens.

Reden genoeg voor TeVoet om stil te staan bij essentiële uitgangspunten, zoals hoe bepaalt een wandelaar een route, welke selectiecriteria zijn van toepassing en wat verwacht de wandelaar als uitkomst.

Gewenste mogelijkheden in een routeplanner

Na het onderzoeken van de bestaande planners is er een door de werkgroep een specificatie opgesteld van de gewenste mogelijkheden van een ideale planner. Dit is te zien als een uitbreiding van de beperkte mogelijkheden van de bestaande digitale planners.

Samenvattend kan de wandelaar met de ideale planner:

  • zoeken, bekijken en vinden van een bestaande wandeling die voldoet aan de wensen;
  • aanpassen van een gekozen bestaande wandeling (of combinatie van bestaande wandelingen), eventueel door gedeeltelijk gebruik te maken van een WKP;
  • om de planner wandelingen te laten voostellen op basis van opgegeven criteria met de mogelijkheid om deze route aan te passen;
  • uitzetten van een route door het selecteren van een lint knooppunten (huidige generatie wandelplanners).

Vereniging TeVoet heeft niet de intentie om zelf een planner te bouwen. Daarom stelt TeVoet de specificatie ter beschikking aan alle betrokkenen in de wandelsector. Betrokkenen zoals de bedrijven die digitale wandelrouteplanners bouwen, de opdrachtgevers als recreatieschappen, gemeenten, wandelbelangenorganisaties, etc. en uiteraard ook aan de financiers, in de meeste gevallen provincies.

Oproep

Een gebruiksvriendelijke digitale wandelrouteplanner zal het gebruik van WKP-netwerken en bestaande wandelpaden vergroten. TeVoet wil dan ook alle organisaties die op een of andere manier kunnen bijdragen aan het tot stand brengen van de in deze notitie geschetste wandelrouteplanner oproepen dat ook daadwerkelijk te doen. En er gezamenlijk voor zorg te dragen dat een dergelijke wandelrouteplanner gratis (op alle gangbare platforms) ter beschikking komt en daarmee dus ook alle bestaande wandelingen en WKP-netwerken.

Laten we helder zijn: het gaat om de wandelaar en zijn of haar wandelplezier!

Rapport en informatie te verkrijgen bij Bertie Schonk, mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 Partners

Logo AntilopeOutdoor
Bezoek hier de website
Lees hier de laatste nieuwsbrief

ANBI logoinfo@tevoet.nl

Aanbieden van content voor de website
kan via onze webredacteur@tevoet.nl

Geniet u ook van onverharde paden?
Steun ons dan en doneer.
Bankrekeningnummer
NL49 INGB 0000372685
Fiscaal nummer
8166.02.384

wandelroute tevoet