Vereniging van wandelaars.

Onverhard natuurlijk!

 

 

zondag, 17 februari 2019 11:59

Wandelnieuws 23

Twee keer per maand wordt een nieuwsbericht geplaatst met wandeltips. Voor oudere Wandelnieuws-berichten: zie onder Nieuws.
Hoor of zie je "iets" dat voor TeVoeters interessant is: meld het (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)
Zoals ik vorige keer al zei, het kan zo maar ineens voorjaar zijn. Nu dus! Doe je wandelschoenen aan, pak je rugzakje, en ga er op uit. Hier wat nieuwe suggesties:  nieuwe struinpaden in het Groene Hart, pannenkoekenroutes, en een nieuw langeafstandspad in Groningen. Voor de agenda van het wandelcaf√© van het NIVON Leiden zie Wandelnieuws 22.

- In het Groene Hart zijn eind januari 5 nieuwe Natuur Struin Routes in de Krimpenerwaard gepresenteerd. Aan de ontwikkeling van deze routes hebben ook TeVoeters bijgedragen. Het zijn 4 rondwandelingen van 7 - 15 km, en een lange rondwandeling van 46 km. De routes zijn vernoemd naar de big 5 onder de vogels: de blauwborst, de buizerd, de grote zilverreiger, de kievit en de zwarte stern. De routes maken gebruik van het Wandelknooppuntennetwerk. Voor het persbericht, met link naar de routekaart klik hier. De website van Struinen en Vorsen (www.struinenenvorsen.nl) biedt nog veel meer interessante (thema)wandelingen. 

- de ANWB zet in de Kampioen van februari pannenkoekenwandelroutes in de schijnwerper: 4 wandelingen die eindigen bij een pannenkoekenhuis. Verderop in het bericht fietsroutes langs pannenkoeken, nog meer wandelingen langs pannenkoeken, en een interactieve kaart met ANWB Gastvrij Pluspunten: leuke en lekkere plekjes om te pauzeren (of te starten) voor een wandeling. Voor het artikel met de routes:  https://www.anwb.nl/vrije-tijd/gastvrij/pannenkoekentijd

- Groningen (de provincie) is een langeafstandswandelroute rijker. Albert Buist en Ria Kroesen maakten de Groninger Borgenpad: een cultuurhistorische wandelroute van 240 km, dwars door Groningen, langs alle nog bestaande borgen en door mooie natuurgebieden. De route heeft ook een eigen website, met routebeschrijvingen, routekaartjes, en verhalen: www.groningerborgenpad.nl   Het ziet er allemaal heel verzorgd en aantrekkelijk uit.

ANBI logo
Aanbieden van content voor de website
kan via onze webredacteur@tevoet.nl

Geniet u ook van onverharde paden?
Steun ons dan en doneer.
Bankrekeningnummer
NL49 INGB 0000372685
Fiscaal nummer
8166.02.384

wandelroute tevoet