Vereniging van wandelaars.

Onverhard natuurlijk!

 

 

zaterdag, 02 maart 2019 14:28

Wandelnieuws 24

Twee keer per maand wordt een nieuwsbericht geplaatst met wandeltips. Voor oudere Wandelnieuws-berichten: zie onder Nieuws.
Hoor of zie je "iets" dat voor TeVoeters interessant is: meld het (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)
En dan zitten we nu echt in de lente. Deze keer aandacht voor een paar mooie boerenland-wandelroutes in de polders van Rhoon en Midden-Delfland, een reeks provincie/regio-wandelboeken en de wandelagenda van Hans Hartmann Wandelingen.
Verder is er op zaterdag 16 maart de TeVoetwandeling van Vught naar Den Bosch, en op zaterdag 23 maart de Algemene Ledenvergadering van TeVoet in Laren. Meer info over beide activiteiten in de agenda. En graag aanmelden.

 - Steeds vaker stellen boeren hun land open voor wandelaars, soms permanent, vaak tijdelijk. In Midden-Delfland is er nu weer een tijdelijk "Vliegend wandelpad" rond 't Woudt. Een wandelrondje van 5 km, te vinden op de website van Vockestaert. Voor het gemak hier de directe link naar het kaartje en de routebeschrijving. Op de site zijn ook de (meer) permanente boerenwandelpaden te vinden (even naar beneden scrollen!)

- Zo hebben ook in Rhoon 2 boeren hun land geschikt gemaakt voor een bijzondere wandeling, de Vossenpad-boerenlandwandeling door de grienden langs de Oude Maas bij Rhoon. Voor het gemak hier de directe link naar de routebeschrijving met kaartje. Je kunt van hieruit ook via het (vernieuwde) Grote Rivierenpad verder lopen. Voor deze etappe klik hier. Meer info over Eiland IJsselmonde (gebied tussen Rotterdam en Dordrecht) is te vinden op de website ontdekijsselmonde.nl

- Bart van der Schagt, bekend als WandelBart, is bezig met een reeks wandelgidsen van alle provincies/regio's. Inmiddels zijn er 8 gidsen klaar, de 9de (Gelderland - Rivierenland) verschijnt binnenkort. De boekjes bevatten gevarieerde wandelingen: groene stadswandelingen, stad- en landwandelingen en natuur- en landschapswandelingen. Voor meer informatie klik hier.

- Dit jaar organiseert Hans Hartmann Wandelingen weer maandelijks wandelingen in Zuid-Holland. Er zijn altijd wandelingen van verschillende lengte waarvan een met puzzeltocht voor kinderen. De wandeling van ongeveer 15 km is voor een belangrijk deel onverhard, en er is bijna altijd om 14 uur een excursie. De eerste wandeling vindt plaats op zondag 17 maart in Midden-Delfland. De wandelingen worden opgenomen in de agenda. Daar vind je ook verdere informatie. Voor een overzicht van data en startplaatsen van dit jaar klik hier.

 

 

ANBI logo
Aanbieden van content voor de website
kan via onze webredacteur@tevoet.nl

Geniet u ook van onverharde paden?
Steun ons dan en doneer.
Bankrekeningnummer
NL49 INGB 0000372685
Fiscaal nummer
8166.02.384

wandelroute tevoet