Vereniging van wandelaars.

Onverhard natuurlijk!

 

 

donderdag, 21 maart 2019 15:43

Wandelnieuws 25

Twee keer per maand wordt een nieuwsbericht geplaatst met wandeltips. Voor oudere Wandelnieuws-berichten: zie onder Nieuws.
Hoor of zie je "iets" dat voor TeVoeters interessant is: meld het (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)
Deze keer tips om te genieten van bloeiende bloembollen en veldbloemen. En een wandeling door de duinen van Oostvoorne.

- Op 5 april om 14 uur wordt de Hortus Bulborum in het Noord-Hollandse Limmen weer geopend. Deze Hortus is het Museum van de Bloembol: in deze tuin worden circa 4500 verschillende soorten historische tulpen, narcissen, crocussen en fritillaria's bewaard. En de komende maanden staan ze weer in bloei. Dit jaar wordt de tuin geopend door pastor Paul Vlaar. Hij is bekend als 'oranje-pastoor' (finale WK voetbal 2010), maar ook als 'narcissen-pastoor'. Hij verzamelde narcissen en schonk zijn collectie aan de Hortus. Voor openingstijden en meer informatie over de Hortus klik hier.

- Ook in West-Friesland zullen de bloembollenvelden weer voor een waar kleurenfeest zorgen: Bloeiend Zijpe. Op 5 mei (datum kan aangepast worden, afhankelijk van de bloei) worden daar wandelroutes dwars over en door de bloembollenvelden uitgezet. Routes van 8 tot 30 km. Voor meer informatie en voorinschrijven klik hier.

- Ook in de Noordoostpolder zijn veel bollenvelden. Daar vindt het Tulpenfestival plaats, met auto- en fietsroutes, en een Tulpenwandeling op zaterdag 20 april. Er zijn routes van 7, 16 en 26 km, ook hier langs en door de bollenvelden. Voor meer informatie klik hier.

- En voor Natuurmonumenten is 2019 het Jaar van de Wilde Bloemen. Zij voeren actie voor meer bloemen in de berm, wei, akkers en tuinen, etc. Voor tips hoe je daaraan kunt meewerken klik hier. En misschien is het een idee om de komende weken op je wandeltochten een zak wilde-bloemenzaad mee te nemen, en op geschikte plekken wat te zaaien. Dan kunnen we ook in de zomer van bloemen genieten. 

- Zondag 31 maart organiseert Hans Hartmann Wandelingen weer wandelingen. Dit maal door de duinen van Oostvoorne (ZH). Zie voor verdere informatie de Agenda.

 

ANBI logo
Aanbieden van content voor de website
kan via onze webredacteur@tevoet.nl

Geniet u ook van onverharde paden?
Steun ons dan en doneer.
Bankrekeningnummer
NL49 INGB 0000372685
Fiscaal nummer
8166.02.384

wandelroute tevoet