Vereniging van wandelaars.

Onverhard natuurlijk!

 

 

 

 

vrijdag, 03 mei 2019 11:37

Wandelnieuws 28

Twee keer per maand wordt een nieuwsbericht geplaatst met wandeltips. Voor oudere Wandelnieuws-berichten: zie onder Nieuws.
Hoor of zie je "iets" dat voor TeVoeters interessant is: meld het (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)
Deze keer - In mei leggen alle vogels een ei......Tips voor vogelwandelingen dus.

- Allereerst twee tips om broedende lepelaars te gaan bekijken:
      - Dicht bij Haarlem, rond De Liede, is een flinke kolonie lepelaars neergestreken om te broeden. Inmiddels zijn de jongen uit het ei en is het een drukte van jewelste. Op de website van Landschap Noord-Holland kun je via webcams de ontwikkeling volgen. Er is ook een wandelroute die min of meer begint bij de lepelaarskolonie. De wandelroute start en eindigt bij NS-station Haarlem-Spaarnwoude, is 10 of 14 km lang, en gaat door een eeuwenoud veenweidelandschap, waar de lepelaars voedsel zoeken. Voor de route klik hier.
      - Ook in het natuurgebied de Blauwe Kamer bij Wageningen zit een kolonie lepelaars. Hier kun je wandelen naar een vogelkijkhut en de lepelaars observeren. Voor een wandelroute klik hier. En wil je voedselzoekende en voerende lepelaars zien, dan kan dat met dit youtube-filmpje.

- Onder Medemblik ligt een nieuw buitendijks natuurgebied: de Vooroever , inmiddels een waar vogelparadijs. Vorig jaar heeft Roots-redacteur Paul Böhre in dit gebied een vogelwandelroute uitgezet. Voor de route klik hier.

- En de Vogelwerkgroep De IJsselstreek heeft rond Deventer een hele serie vogelwandelingen uitgezet. Voor de wandelingen klik hier.

- En als je je wilt voorbereiden op het herkennen van de vogels en hun geluid, dan kun je daarvoor de volgende youtubefilmpjes gebruiken:
      - Herken 25 weidevogels en hun zang
      - Herken 25 tuinvogels en hun zang
      - Herken 20 bosvogels aan hun roep
      - Herken 40 wintervogels met roep en zang

Veel wandel- en vogelplezier!

 

 Partners

Logo AntilopeOutdoor
Bezoek hier de website
Lees hier de laatste nieuwsbrief

ANBI logoinfo@tevoet.nl

Aanbieden van content voor de website
kan via onze webredacteur@tevoet.nl

Geniet u ook van onverharde paden?
Steun ons dan en doneer.
Bankrekeningnummer
NL49 INGB 0000372685
Fiscaal nummer
8166.02.384

wandelroute tevoet