Vereniging van wandelaars.
Onverhard wandelen, natuurlijk!

 

 

woensdag, 26 mei 2021 19:41

Kerkepad in Ouddorp (Goeree) wordt gesloten: teken de petitie!

klarenbeek foto 2De gemeente Goeree-Overflakkee wil het Klarenbeeksepad, een mooi eeuwenoud kerkepad in Ouddorp, sluiten. Voor een persbericht klik hier. Zowel de vereniging Natuurlijk Ouddorp als de vereniging TeVoet hebben beroep ingesteld bij de bestuursrechter tegen het besluit van de gemeenteraad het Klarenbeeksepad aan de openbaarheid te onttrekken. Ondersteun dit beroep door de petitie te ondertekenen! 
Link naar de petitie klik hier.

klarenbeek foto 1

De bewoners van het erf waar het pad over loopt hebben last van wandelaars die vlak langs hun huis komen. De gemeente heeft enkele jaren geleden per abuis aan de bewoner gemeld dat het pad niet openbaar is. De bewoners hebben dit pad inmiddels afgesloten met een hek. Om de bewoners ter wille te zijn, heeft de gemeente besloten het pad aan de openbaarheid te onttrekken.
Daarmee gaat een prachtig cultuurhistorisch pad verloren! 

TeVoet heeft de gemeente al in een vroeg stadium verzocht om overleg. Een oplossing kan zijn een deel van het pad te verleggen, waardoor de privacy van de bewoners wordt geëerbiedigd. TeVoet heeft zelfs laten weten eventueel een deel van de kosten op zich te willen nemen. Helaas heeft de gemeente hierop niet gereageerd.

De vereniging Natuurlijk Ouddorp die ook wil dat het pad open blijft, heeft een petitie opgesteld die inmiddels ruim 600 maal is ondertekend.
Ondersteun dit beroep door de petitie te ondertekenen! Voor petitie klik hier.

ANBI logoinfo@tevoet.nl

Aanbieden van content voor de website
kan via onze webredacteur@tevoet.nl

Geniet u ook van onverharde paden?
Steun ons dan en doneer.
Bankrekeningnummer
NL95 TRIO 0320 6261 05
Fiscaal nummer
8166.02.384

wandelroute tevoet