maandag, 13 juni 2022 19:58

Open brief aan minister: laat fietsers en voetgangers niet zwemmen

In een open brief aan Minister Harbers van Infrastructuur en Waterstaat roepen Actiecomité “Laat ons niet zwemmen”, Fietsersbond, Landelijk Fietsplatform, Te Voet, Vrienden van de Voetveren en Wandelnet de minister nogmaals op om het fiets/voetveer tussen Breukelen en Nieuwer Ter Aa niet op te heffen, of te zorgen voor een goed alternatief. Zie ook het Nieuwsbericht van 29 maart 2022.
In de brief gaan de organisaties in op de argumenten voor opheffing die de minister onlangs gaf in zijn antwoord op Kamervragen. Zo is het argument dat meer drukte op het Amsterdam-Rijnkanaal een hoger ongevalsrisico met zich meebrengt achterhaald door modernere schepen en nieuwe technieken. Daarnaast laat de minister zich tot nu toe alleen leiden door de veiligheid op het kanaal. Voor voetgangers en fietsers is de route aan de westkant van het Amsterdam-Rijnkanaal onveiliger dan een overtocht met de veerpont.

De petitie tegen de opheffing is inmiddels al 5500 keer ondertekend. De petitie kan nog worden ondertekend op https://pontjenieuwerteraa.petities.nl/ en wordt naar verwachting eind juni aangeboden.

ANBI logoinfo@tevoet.nl

Aanbieden van content voor de website
kan via onze webredacteur@tevoet.nl

Geniet u ook van onverharde paden?
Steun ons dan en doneer.
Bankrekeningnummer
NL95 TRIO 0320 6261 05
Fiscaal nummer
8166.02.384

wandelroute tevoet