woensdag, 31 mei 2023 17:42

Oproep aan de provincies over toegankelijk landschap

Geef de komende jaren meer ruimte voor recreatie en beweegmogelijkheden.  Deze dringende oproep doet NLBuiten aan de provincies. NLBuiten is een brede coalitie van veertien organisaties, actief in het landelijk gebied. Wandelnet is hierin partner, evenals de ANWB, Staatsbosbeheer en de Federatie Particulier Grondbezit.

Alle 12 provincies maken momenteel overuren om hun coalitieakkoorden te verkennen of af te sluiten. Volop in de schijnwerpers staan de boerenbedrijven, de energietransitie en de waterhuishouding. Maar ook willen steeds meer mensen naar buiten, en vaker. Provincies zijn cruciaal bij het bieden van ruimte hiervoor. "Pak die rol dan serieus op", zegt NLBuiten. Investeer extra in routes en recreatiemogelijkheden. Maak daarbij het landschap veel meer én beter toegankelijk. Creëer netwerken die beginnen in woonomgevingen en die vervolgens het hele land dooraderem.

Zie voor verdere informatie https://www.wandelnet.nl/nieuwsbericht/2023/05/23/Provincies-maak-werk-van-toegankelijker-landschap?utm_source=nieuwsbrief&utm_medium=email&utm_campaign=lz_mei

Voor meer informatie klik hier.

ANBI logoinfo@tevoet.nl

Aanbieden van content voor de website
kan via onze webredacteur@tevoet.nl

Geniet u ook van onverharde paden?
Steun ons dan en doneer.
Bankrekeningnummer
NL95 TRIO 0320 6261 05
Fiscaal nummer
8166.02.384

wandelroute tevoet