Vereniging van wandelaars.

Onverhard wandelen,  natuurlijk! 

 

 

zondag, 06 december 2020 21:40

Jubileumroute 07: Gaanderen (GLD)

Een wandelroute in de Achterhoek, van station Gaanderen naar station Doetinchem, een geliefde wandelroute van Eddy Ivens.

TV JR07 foto1bew Klein

Deze route is bij mij geliefd omdat het een route langs rustige wegen is. En ook omdat een groot deel onverhard is. En natuurlijk omdat ik dichtbij woon.
Het eerste deel gaat hoofdzakelijk door gemengd bos met eiken, berken en beuken. Het latere deel gaat door “De Zumpe”.  Zoals de naam al aangeeft een opener landschap met natte vegetatie.

TV JR07 foto2bew Klein

Speciaal voor de Zumpe moet je in juni komen met de bloeiende grassen, de harige ratelaar en de orchideeën. Zie de foto hiernaast.

In de herfst kleuren de eiken die langs een groot deel van de route staan prachtig. De Zumpe ligt er dan kaal bij omdat daar dan het strooisel gemaaid en verwijderd is. Als het te nat is kun je de verkorte route nemen.

TV JR07 kaart def KleinPraktische informatie

De route is 7,3 km lang waarvan 78% onverhard. 
De verkorte route (gestippeld op de kaart) is 6,0 km en 73% onverhard.
Bij hoge waterstand en/of veel regen de verkorte route nemen.
De hond mag overal mee, op een paar plaatsen moet hij aangelijnd worden.

Kaart: Rood is verhard, blauw is onverhard. Inzoombare kaarten en GPX-tracks zijn te vinden via afstandmeten en Routeyou.
Downloads: Routebeschrijving klik hier. Printbaar routekaartje klik hier. GPX-track klik hier (na downloaden eerst uitpakken). 

Startpunt: station Gaanderen.
Eindpunt: station Doetinchem.
De trein (Arriva) vanuit Arnhem rijdt via Doetinchem naar Gaanderen; door de week tweemaal per uur, in het weekend eenmaal per uur.

Horeca: de enige horeca onderweg ligt een kilometer naast de route. Dat is Het Onland, Rekhemseweg 175, Doetinchem. Deze is gesloten op woensdag. Bij het volgen van het spoor (eerste zin routebeschrijving) kom je langs een bewaakte overweg. Ga daar rechtsaf, over de half-verharde weg.

Opmerkingen over de route graag melden aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

 

 

 

ANBI logoinfo@tevoet.nl

Aanbieden van content voor de website
kan via onze webredacteur@tevoet.nl

Geniet u ook van onverharde paden?
Steun ons dan en doneer.
Bankrekeningnummer
NL95 TRIO 0320 6261 05
Fiscaal nummer
8166.02.384

wandelroute tevoet