Vereniging van wandelaars.

Onverhard wandelen,  natuurlijk! 

 

 

zaterdag, 02 januari 2021 15:54

Jubileumroute 10 Soest - Den Dolder (U)

De favoriete wandeling van Ger Vries gaat van NS-station Soest naar NS-station Den Dolder. Goed te doen dus met het OV.

TV JR10 foto1bew2 MiddelDe route voert over de unieke Soester Eng met op het hoogste punt molen 'De Windhond'. En dan vanaf de rand van het dorp door de bossen die vroeger deel uit maakten van het landgoed Pijnenburg. Ook bijzonder is de soms wel 10 meter hoge stuifdijk van bijna een kilometer lang. Het pad voert over de toppen.
Via de bossen van de Willem Arntsz Hoeve (een voormalig psychiatrisch zorgcomplex) eindigt de route aan de achterzijde van NS-station Den Dolder.

TV JR10 foto2MiddelDeze wandeling is van het begin tot het eind afwisselend en interessant. Daarom is het mijn favoriet. Ze is bij mijn weten nog nooit in enig wandelgidsje beschreven. En dan nog een tip. Het beginpunt station Soest is vlakbij de Oude Kerk. Een rondje om deze kerk (rood gestippeld op het kaartje) geeft een beeld van het oude Soest met veel historische panden. Aan de achterzijde van de kerk is een informatiepaneel met uitleg.

Na ongeveer 3 km kom je langs de Lange Duinen, een 'levend' stuifzandgebied. Hier vind je Brasserie De Lange Duinen, een mooie plek voor een pauze. En misschien heb je zin in een extra ommetje door dit gebied.

TV JR10 kaart bew2Praktische informatie

De route is 7,5 km lang waarvan 85% onverhard. 
De hond mag aangelijnd mee. Op het gebied van de Lange Duinen (tussen de spoorwegovergangen op km 3 en km 4) mogen honden los.

Kaart: Rood is verhard, blauw is onverhard. Gestippelde lijn: extra rondje rond de Oude Kerk van Soest. Bij de punten A en B is wat extra informatie nodig 'om op het juiste pad te blijven'. Voor het kaartje met de beschrijving klik hier. Inzoombare kaarten en GPX-tracks zijn te vinden via afstandmeten en Routeyou.
Downloads: printbaar routekaartje klik hier. GPX-track klik hier (na downloaden eerst uitpakken). 

Startpunt: station Soest. 
Eindpunt: station Den Dolder.
Gaat u met de auto naar het beginpunt, dan kunt u in de drukke Torenstraat aan de kant van de weg parkeren. Nog beter is om op het parkeerterrein van de Oude Kerk te parkeren.

Horeca: Behalve bij het begin- en eindpunt is er na 3 km wandelen een brasserie bij de grote parkeerplaats van de Lange Duinen.

Opmerkingen over de route graag melden aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

 

 

 

 

 

 

ANBI logoinfo@tevoet.nl

Aanbieden van content voor de website
kan via onze webredacteur@tevoet.nl

Geniet u ook van onverharde paden?
Steun ons dan en doneer.
Bankrekeningnummer
NL95 TRIO 0320 6261 05
Fiscaal nummer
8166.02.384

wandelroute tevoet