Vereniging van wandelaars.

Onverhard wandelen,  natuurlijk! 

 

 

zondag, 07 maart 2021 13:37

Jubileumroute 15 Eijs (L)

Dit is de favoriete wandeling van Diny van Faassen en Bert Hoogveld

TV JR15 foto1Het is voor Diny een van de mooiste wandelingen in Zuid-Limburg, vanwege de afwisseling van verre uitzichten, landschappen, karresporen, bospaden en weilandpaadjes langs de Eyserbeek, compleet met ‘stegelkes' (draaihekjes).

TV JR15 foto2

Je doorkruist een uniek gebied bij het dorpje Eys. Dat gebied wordt al jaren beheerd door Waterleiding Maatschappij Limburg. Het bestaat uit kalkgrasland, een hellingbos en een beek.  

De wandelroute is slechts 6 km lang maar door de flinke hoogteverschillen toch een stevige tocht. Onderweg passeer je tweemaal het spoor van het Miljoenenlijntje. In de weekenden en in de zomer rijden over dit spoor stoom- en dieseltreinen van de Stichting Zuid-Limburgse Stoomtreinmaatschappij. Vanaf de Eyserhalte is deze wandeling ook prima te doen. 

TV JR15 kaart2 bewPraktische informatie

De route is 6 km (vanaf P1) wat langer vanaf Eys (P2) De route is vrijwel helemaal onverhard (95%). Horeca uitsluitend in Eys.

OV: Arriva-bus vanuit Heerlen of Maastricht (de dienstregeling wisselt nogal. Zie de website https://www.arriva.nl/limburg/reisinformatie/reisplanner.htm

Schoeisel: stevige schoenen zijn noodzakelijk. De wegen en weiden kunnen drassig zijn, ook als het niet net geregend heeft.

Honden: Honden moeten aangelijnd zijn en hun poep moet worden opgeruimd (waterwingebied).

Kaart: Rood is verhard, blauw is onverhard. Paars: route vanaf Eys. Inzoombare kaarten en GPX-tracks zijn te vinden via afstandmeten en Routeyou

Downloads: Routebeschrijving met routekaartje klik hier. GPX-track klik hier (na downloaden eerst uitpakken).

Opmerkingen over de route graag melden aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

ANBI logoinfo@tevoet.nl

Aanbieden van content voor de website
kan via onze webredacteur@tevoet.nl

Geniet u ook van onverharde paden?
Steun ons dan en doneer.
Bankrekeningnummer
NL95 TRIO 0320 6261 05
Fiscaal nummer
8166.02.384

wandelroute tevoet