Vereniging van wandelaars.

Onverhard wandelen,  natuurlijk! 

 

 

zondag, 20 juni 2021 13:42

Jubileumroute 21 Lopikerwaard (ZH-U)

Deze route is gemaakt en aangeboden door Peter Both en gaat dwars door de Lopikerwaard, van west naar oost, of andersom.  

TV JR21 foto1Het is één van zijn favorieten: door een groene polder en twee vogelrijke natuurgebieden. En bijna helemaal onverhard! En de start/eindpunten Haastrecht en IJsselstein zijn leuke stadjes, met volop horeca-gelegenheden. 

TV JR21 foto2

Onderweg kunt u de schoonheid van de natuur in deze oude polder ervaren. U wandelt over oude houtkades, langs prachtige natuurgebieden met veel weide- en watervogels (De Hooge Boezem achter Haastrecht en Willeskop bij Oudewater) en door weilanden.  En afhankelijk van het jaargetijde biedt deze wandeling iedere keer wisselende ervaringen met de natuur in deze prachtige polder. In het natuurgebied Willeskop staat ook een uitkijktoren waar u het unieke polderlandschap van boven kunt bewonderen.

De route loopt via het wandelknooppuntennetwerk van Utrecht West. U vindt dit netwerk op de website van wandelnet.nl. De wandeling is in totaal 23 km lang en voor 90% onverhrd. Onderweg vindt u geen horecagelegenheden of u moet een kleine omweg maken. U kunt ook halverwege op de route komen en zo kunt u de route korter maken. Het begin- en eindpunt is met openbaar vervoer te bereiken. 

TV JR21 kaartPraktische informatie

De route is 23 km en behalve bij het beginpunt en eindpunt vrijwel volledig onverhard. Stevige waterdichte schoenen aanbevolen want het kan onderweg modderig en nat zijn

Kaart: Rood is verhard, blauw is onverhard. Inzoombare kaarten en tracks zijn te vinden in afstandmeten en Routeyou.

Honden zijn niet welkom omdat de route door twee natuurgebieden loopt.
In het broedseizoen geen beperkingen, maar houdt wel rekening met broedende vogels.

Start/eindpunt: TOP Haastrecht naast de bushalte bij knooppunt 89. Parkeren op Concordiaplein. IJsselstein: knooppunt 23 (betaald parkeren in het centrum, te bereiken via de Voorstraat en IJsselstraat.)

Openbaar Vervoer: in Haastrecht stopt bus 107 (Gouda - Utrecht vv) naast knooppunt 89. IJsselstein centrum vanuit Utrecht en via streekbus 106 naar Haastrecht. In Oudewater en Montfoort stopt bus 107 Utrecht Gouda vv en stopt in Haastrecht.

Knooppuntenlint: Haastrecht - 89, 86, 29, 39, 28, 30, 27, 59, 79, 70, 69, 68, 67, 66, 65, 51, 53, 54, 25, 24, 23, IJsselstein

Downloads: Printbaar gedetailleerd routekaartje klik hier, GPX-track klik hier  (na downloaden eerst uitpakken). 

Horeca: in Haastrecht en IJsselstein.
En onderweg (zie ook kaart): 
- bij punt 59 kunt u een omweg van 2,6 km maken over het Pieterspad naar restaurant De Kwakel in Polsbroekerdam (knooppunt 36).  Wel graag van tevoren controleren of het open is. Deze route is wel in het broedseizoen van 15 maart tot 15 juni, gesloten.
- Bij punt 67 kunt u rechtsaf door het weiland naar de knooppunten 49 en 40 om iets gaan drinken bij recreatielandschap Roseboom in Benschop. Deze is dagelijks geopend maar van 1 november tot 31 maart alleen op zondag. Heen en terug circa 3 km.
- Of in het fraaie centrum van Oudewater en Montfoort. 

Opmerkingen over de route graag melden aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

ANBI logoinfo@tevoet.nl

Aanbieden van content voor de website
kan via onze webredacteur@tevoet.nl

Geniet u ook van onverharde paden?
Steun ons dan en doneer.
Bankrekeningnummer
NL95 TRIO 0320 6261 05
Fiscaal nummer
8166.02.384

wandelroute tevoet