Vereniging van wandelaars.

Onverhard wandelen,  natuurlijk! 

 

 

woensdag, 23 juni 2021 14:56

Jubileumroute 22 Schoonhoven (ZH-U)

Deze route van Peter Both start in Schoonhoven. De ene helft loopt buitendijks door de uiterwaarden van de Lek, de andere helft binnendijks door de polder de Lopikerwaard. 

TV JR22 foto 1Aan de buitenzijde van de dijk liggen de uiterwaarden met grienden, strandjes en geulen waar veel water- en weidevogels zijn. Met als eventueel extraatje een ommetje over het schiereiland De Bol. Aan de binnenzijde gaat de route over een Tiendweg met uitzichten op de wilanden in de polder en op de erven en boomgaarden van boerderijen. Een extra rondje door Schoonhoven is ook aan te bevelen.

TV JR22 foto 2

De tocht biedt, vooral in de middag, prachtige uitzichten op de stromende rivier de Lek met zijn drukke scheepvaart. In de verschillende jaargetijden en afhankelijk van de waterstand in de getijderivier de Lek ontstaat iedere keer een andere sfeer. 

De route loopt via het wandelknooppuntennetwerk van de gemeente Krimpenerwaard en Utrecht West. U vindt dit netwerk op de website van wandelnet.nl. U kunt de wandeling uitbreiden met een ommetje (ongeveer 4 km) door het fraaie centrum van Schoonhoven te vinden op www.inschoonhoven.nl/ontdek-schoonhoven/wandelen-fietsen/wandelen 

TV JR22 kaartPraktische informatie

De route is 12,6 km (zonder ommetje over De Bol) en voor 65% onverhard. Stevige waterdichte schoenen aanbevolen want het kan onderweg modderig en nat zijn

Kaart: Rood is verhard, blauw is onverhard. Inzoombare kaarten en tracks zijn te vinden in afstandmeten en Routeyou.

Honden zijn niet welkom omdat de route door twee natuurgebieden loopt.
In het broedseizoen geen beperkingen, maar houdt wel rekening met broedende vogels. Vergeet niet een verrekijker mee te nemen om vogels beter te kunnen spotten.

Start/eindpunt: TOP bij het veer in Schoonhoven. Hier is uitgebreide parkeergelegenheid.

Openbaar Vervoer: Vanuit Rotterdam Capelsebrug gaat bus 295 naar Schoonhoven Veer. Vanuit Utrecht bus 295 richting Rotterdam. Vanuit Gouda Station gaat bus 497 naar Schoonhoven.

Downloads: Routebeschrijving met overzichtskaartje klik hier. Printbaar gedetailleerd routekaartje klik hier, GPX-track klik hier  (na downloaden eerst uitpakken). 

Horeca: in Schoonhoven bij het veer en in het centrum. Een aanrader is het terras van Hotel Belvedere met een prachtig uitzicht op de rivier. In Willige Langerak (knooppunt 22) vindt u natuurmuseum De Wielewaal en restaurant de Wilgensprong. 

Opmerkingen over de route graag melden aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

ANBI logoinfo@tevoet.nl

Aanbieden van content voor de website
kan via onze webredacteur@tevoet.nl

Geniet u ook van onverharde paden?
Steun ons dan en doneer.
Bankrekeningnummer
NL95 TRIO 0320 6261 05
Fiscaal nummer
8166.02.384

wandelroute tevoet