Vereniging van wandelaars.

Onverhard wandelen,  natuurlijk! 

 

 

woensdag, 12 oktober 2022 23:54

TeVoet Ode-Wandelroute 037 Deventer (Ov)

Oktober 2022 was de Maand van het Onverharde Pad. Deze route is gemaakt door Harry Uitermark in het kader van deze campagne. Een ode-wandeling is een begeleide wandeling om aandacht te geven aan de voordelen van onverhard wandelen en het behoud van het onverharde pad (zie Lopend Vuur september 2022, pag 11). 

Deze wandeling van 14 km start en eindigt bij station Deventer, en gaat voor 90% over onverharde paden en door zeer verschillende landschappen. Het eerste stukje gaat met de bus naar Landgoed Brinkgreven (psychiatrisch ziekenhuis). Dan via Park Braband naar het Zandweteringpark. En via Diepenveen en de met opheffing bedreigde Niet Automatisch Beveiligde Overweg (NABO) (zie Lopend Vuur, september 2021, pag 7) naar Landgoed Nieuw-Rande (horeca). Daarna gaat het door de uiterwaarden van de IJssel, via het Stadspark Rijsterborgherpark terug naar station Deventer. Voor een foto-verslag van deze wandeling klik hier.

TV WR037 kaart SStart/eindpunt: station Deventer. Vanaf station met lijnbus 5 richting De Vijfhoek, uitstappen bij halte Ziekenhuis (rijdt 2x per uur). Daar begint de wandelroute.

Lengte: 14 km, 90% onverhard.
Horeca: hotel Gaia in Nieuw-Rande, en volop in Deventer.

Kaartje gemaakt via www.afstandmeten.nl .
Legenda: blauw=onverhard, rood=verhard.
Voor meer detail en inzoombare kaart: klik hier.
De route is ook te vinden op Routeyou. Hier vind je ook informatie: klik op de knop <i> en zie onder Bezienswaardigheden.

Downloads:
Voor een meer gedetailleerd printbaar routekaartje klik hier.
Voor een gpx-track klik hier. (Na downloaden eerst uitpakken.)

Opmerkingen over de route graag melden aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

ANBI logoinfo@tevoet.nl

Aanbieden van content voor de website
kan via onze webredacteur@tevoet.nl

Geniet u ook van onverharde paden?
Steun ons dan en doneer.
Bankrekeningnummer
NL49 INGB 0000372685
Fiscaal nummer
8166.02.384

wandelroute tevoet