Vereniging van wandelaars.

Onverhard natuurlijk!

 

 

dinsdag, 26 februari 2019 15:59

Fietspadisering van de Spoorbaan bij Wilnis weer afgeslagen!

Ineens had bij de gemeente Ronde Venen iemand weer bedacht dat er een mooi fietspad aangelegd zou kunnen worden op de Spoordijk bij Wilnis. In 2010 was eenzelfde plan, mede door acties van TeVoeters, al eens verijdeld. Ook nu is het gelukt om de fietspadisering te voorkomen.

De Spoorbaan bij Wilnis blijft de gemeentelijke gemoederen bezig houden. Elke paar jaar lijken ambtenaren (of politici) van de gemeente Ronde Venen opnieuw te ontdekken dat daar op de oude spoordijk een mooi breed pad zomaar “asfaltloos” ligt te niksen. Ideaal voor fietspad-plannen en fietspad-budgetten. "Wandelaars met honden maken er gebruik van, maar goed, nog voldoende ruimte voor fietsers ernaast", zo lijkt men te denken in het gemeentehuis. Een oplettende TeVoeter mailde ons met het nieuws dat het weer zo ver was. We dachten dat na de acties in 2010 het fietspad-gevaar voorgoed was afgewend. Niet dus! Gelukkig hadden de bewoners van Wilnis en Vinkeveen al een erg enthousiast actiecomité gevormd, en alle publicitaire en politieke middelen ingezet. Met succes. De al met TeVoet Utrecht geplande actiewandeling kon worden afgeblazen. Voor het lokale nieuwsbericht klik hier. In de natuurplannen hebben de weidevogels een hoge prioriteit gekregen. Daardoor zijn de laatste jaren veel bomen en de fraaie grote bremstruiken verdwenen. En hiermee ook veel kleinere vogels. Voor de geschiedenis van het wandelpad op de oude spoordijk zie het nieuwsbericht van september 2018.

Voorlopig is het fietspadgevaar weer geweken. Om er zeker van te zijn dat dat zo blijft zal elk jaar op 30 mei een Bellopad-dag georganiseerd worden. Bello is de bekendste locomotief van dit traject. Op 30 mei 1986 reed de laatste trein over de spoordijk. Er is ook een wandelroute, die het hele oude spoor volgt, zie http://bellopad.nl/route/.
TeVoet Utrecht zal dit jaar, op 30 mei (hemelvaarstdag), hier een wandeling organiseren.

 

ANBI logo
Aanbieden van content voor de website
kan via onze webredacteur@tevoet.nl

Geniet u ook van onverharde paden?
Steun ons dan en doneer.
Bankrekeningnummer
NL49 INGB 0000372685
Fiscaal nummer
8166.02.384

wandelroute tevoet