Vereniging van wandelaars.
Onverhard wandelen, natuurlijk!

 

 

zondag, 23 juni 2019 13:22

Toch weer plannen om spoordijk bij Wilnis te verharden: handtekeningenactie gestart

Opnieuw zijn er plannen om op het onverharde voetpad op de Oude Spoorbaan bij Wilnis een fietspad aan te leggen. De actiegroep "Geen asfalt op het Oude Spoor" is daarom een on-line petitie begonnen. Vind je ook dat de spoorbaan onverhard moet blijven, teken dan de petitie (klik hier).
Dit voetpad kent al een lange geschiedenis. Door acties van TeVoeters is dit pad in toegankelijk gemaakt. In en in hebben acties voorkomen dat het pad geasfalteerd werd. Momenteel is het pad onderdeel van het Bellopad. Links naar de vorige berichten zijn te vinden onder aan dit bericht.

Op de informatieavond op 11 juni heeft de gemeente de plannen bekend gemaakt. Naast het onverharde wandelpad wil de gemeente een geasfalteerd fietspad aanleggen op het deel van de Oude Spoorbaan tussen de N212 te Wilnis en de Rabobank in Mijdrecht. Hiermee zou er weer een pad verdwijnen waar wandelaars kunnen genieten van de natuur zonder gestoord te worden door ander verkeer. En die zijn er al zo weinig in deze regio.
Die avond is door de actiegroep de petitie met de toen al verzamelde handtekeningen aan de wethouder van de gemeente De Ronde Venen aangeboden. Maar het verzamelen van handtekeningen en bezwaarschriften gaat nog door. Als je deze actie steunt, teken dan de petitie.
Voor eerdere informatie op de TeVoet-website over dit pad klik hier

ANBI logoinfo@tevoet.nl

Aanbieden van content voor de website
kan via onze webredacteur@tevoet.nl

Geniet u ook van onverharde paden?
Steun ons dan en doneer.
Bankrekeningnummer
NL95 TRIO 0320 6261 05
Fiscaal nummer
8166.02.384

wandelroute tevoet