Vereniging van wandelaars.

Onverhard natuurlijk!

 

 

In Nederland zijn er naast de LAW’s en de Streekpaden nog veel andere meerdaagse wandelroutes. In deze serie komen die minder bekende routes aan bod. Dit keer routes die grotere en kleinere rivieren volgen. Dit artikel is gepubliceerd in Lopend Vuur, september 2020.

Stromen en rivieren hebben een grote aantrekkingskracht op wandelaars. Ze komen ergens vandaan, ze gaan ergens heen. Ze bieden daarom als vanzelf een reisdoel. Er is veel en gevarieerde natuur rond de rivieren en mensen hebben door de tijd heen gewoond en gewerkt langs de rivieren. De rivier is altijd vriend en vijand geweest. En de overkant is zowel dichtbij als veraf. Kortom: mooie routes door gebieden waar veel te zien en te beleven is.

vrijdag, 11 september 2020 00:09

Kunst- en architectuurroutes in Amsterdam

Carine Hoogveld en Ida Linse maakten al lange tijd vaartochten door Amsterdam. Toen er vanwege de corona-maatregelen niet geroeid kon worden (voorjaar 2020) zijn zij deze tochten gaan omschrijven naar wandelroutes. Deze routes hebben zij voorzien van achtergrondinformatie over kunst en architectuur onderweg.

Zij vroegen of de leden van TeVoet deze routes misschien interessant zouden vinden. En hoewel er maar weinig onverhard is onderweg, willen wij jullie deze mooie wandelroutes niet onthouden. José Noijons, hoofdredacteur van Lopend Vuur liep de route Beelden en Bruggen, Plantagebuurt en fotografeerde in een vrijwel verlaten stad. De webredacteur plaatste de route met de foto's en de actergrondinformatie in RouteYou. Mogelijk volgen er nog meer routes.

Voor meer informatie over de routemakers en de route:

Op zoek naar meerdaagse wandelroutes? Nederland heeft een enorm aanbod aan Lange-Afstand-Wandelwegen (LAW’s) en Streekpaden (SP). Een overzicht van deze paden is te vinden op de website van Wandelnet. Maar daarnaast zijn er ook veel prachtige meerdaagse routes die niet opgenomen zijn in het LAW-netwerk. De informatie over deze routes is veel lastiger te vinden.

Dit keer aandacht voor meerdaagse routes die verhalen van de oorlog en de bevrijding in Nederland. (Dit stuk is gepubliceerd in Lopend Vuur, april, 2020.)

Vanaf 12 september 2019 tot en met 5 mei 2020 herdenken en vieren we de bevrijding van Nederland, 75 jaar geleden. Dit om de geschiedenis levend te houden, de verhalen door te vertellen, opdat we niet vergeten. Het Westerborkpad, de LAW15, 336 km, voert langs plaatsen die herinneren aan de Jodenvervolging.  Het volgt de treinreis van de Hollandsche Schouwburg in Amsterdam naar Kamp Westerbork in Drenthe.
Er zijn ook lange-afstand-wandelroutes die verhalen van de oorlog en de bevrijding, die minder bekend zijn.

Op zoek naar meerdaagse wandelroutes? Nederland heeft een enorm aanbod aan Lange-Afstand-Wandelwegen (LAW’s) en Streekpaden (SP). Een overzicht van deze paden is te vinden op de website van Wandelnet. Maar daarnaast zijn er ook veel prachtige meerdaagse routes die niet opgenomen zijn in het LAW-netwerk. De informatie over deze routes is veel lastiger te vinden. Daarom in de serie Minder bekende Meerdaagse wandelroutes dit keer aandacht voor pelgrimeren in Nederland. (Dit stuk is gepubliceerd in Lopend Vuur, december 2019.)

Op zoek naar meerdaagse wandelroutes? Nederland heeft een enorm aanbod aan Lange-Afstand-Wandelwegen (LAW’s) en Streekpaden (SP). Een overzicht van deze paden is te vinden op de website van Wandelnet. Maar daarnaast zijn er ook veel prachtige meerdaagse routes die niet opgenomen zijn in het LAW-netwerk. De informatie over deze routes is veel lastiger te vinden. Daarom hier een (niet volledig) overzicht van langere wandelroutes in het noorden van Nederland (provincies Groningen, Friesland, Drenthe en Kop van Overijssel) met links naar informatie op internet. (Dit stuk is gepubliceerd in Lopend Vuur, mei 2019.)

De Paadjesmakers, dat zijn Maarten Sterneberg en Marie José van der Linden: fervente wandelaars en Bosschenaren. Vanaf 2015 maken zij informatieve wandelingen in en om Den Bosch. Van iedere route brengen zij een mooi vormgegeven brochure uit. TeVoet liep in maart 2019 één van hun wandelroutes, de route Muyserick en Maurick, van Vught naar Den Bosch. Deze route is te vinden op de website als TeVoet Wandelroute 010. Maar zij hebben veel meer mooie routes uitgebracht.

Pagina 1 van 2

ANBI logo
Aanbieden van content voor de website
kan via onze webredacteur@tevoet.nl

Geniet u ook van onverharde paden?
Steun ons dan en doneer.
Bankrekeningnummer
NL49 INGB 0000372685
Fiscaal nummer
8166.02.384

wandelroute tevoet